De tre januar-debutantene

Nordic Manga: Trippellansering av tre nye tegneserier!

16.01.2024

– Det har skjedd en revolusjon på barnebokfeltet i Norge de siste fem årene. Barn leser tegneserier som aldri før, og det først og fremst av norske serieskapere, sier redaksjonssjef i Egmont, Tonje Tornes. I januar kommer Egmont derfor med hele tre tegneserie-bøker! Cathrine Sandmæl med «Jenter», Camilla Dahlstrøm med «Soluna» og Emily Sørensen med «Fritt Fall».

Tall fra SSB viser at tegneserielesingen blant dem mellom 9-15 år har økt vesentlig i 2022. 

– Sammen med utlånsstatistikken fra landets mange gode bibliotek viser dette en helt klar trend: Barn vil ha episke tegneserier i bokform, og derfor er det ekstra gledelig å starte 2024 med å lansere tre slike gode tegneserier som dette, sier Tornes. 

Tre aktuelle bøker
De tre bøkene er «Soluna –Tvillingene» av Camilla Dahlstrøm, «Fritt fall» av Emily Sørensen og «Jenter» av Cathrine Sandmæl. Folk i Oslo-området kan høre dem alle fortelle om bøkene sine på en stor tegneseriefest hos Serieteket på Schous plass den 18. januar. Fra kl 18 er dørene åpne, og det vil bli mange tegneseriefolk i lokalet. 

– Den nye gjengen med serieskapere har en helt egen måte å heie på hverandre på, som virkelig er inspirerende å være en del av. Sammen har de skapt en god kollegial kultur som vi merker at flere andre har lyst til å være en del av, sier Tornes. 

Om de tre bøkene sier hun at de alle treffer noe i tidsånden, hver på sin måte: 

– De er jo alle laget for å underholde og skape leselyst, men ingen kunstner lager ting i et vakuum, og derfor har de alle også en tematikk vi kan lære av. Dette skal vi snakke mer om den 18. januar,  sier hun.

 Om «Soluna – Tvillingene»:
Tvillingene Aiden og Tanwen blir brått gjenforent etter å ha vokst opp på hver sin side av en todelt verden. Tanwen lengter etter frihet, og Aiden leter etter sannheten. For hvem var egentlig de maskerte skikkelsene som drepte moren deres? Sammen drar tvillingene på en reise der de må lære å stole på hverandre, bruke magi sammen, og bekjempe de onde kreftene som splittet dem da de var små. 

Camilla Dahlstrøm (f. 1993) er fra Bærum og bor i Trondheim. Hun har en master i industriell design fra NTNU og jobber som interaksjonsdesigner og illustratør. Camilla har tegnet hele livet, og dette er hennes første tegneserieroman.

Om «Fritt fall»:
Lavendel er en engel som bor i det perfekte himmelriket «Overlandet». Her møter hun sin sjelemake, hun oppfyller ønsker for mennesker og lever et liv i komplett harmoni. Ifølge alle de andre englene ... 
Men Lavendel føler seg verken heldig, lykkelig eller harmonisk sammen med sin sjelemake Datura. Noe som er umulig å gjøre noe med, for hvem kan redde en engel fra selveste himmelen? 
Den oppgaven blir ufrivillg gitt til Aster. En falsk engel som kommer dalende fra intet, og er ikke i stand til å huske hvem hen er. De to flykter sammen i håp om å finne svar hos den evig lokkende sola. Men Lavendels «kjærlige» sjelemake har ikke tenkt å la sin store skatt slippe unna så lett.

Emily Sørensen (f. 1994) er en tegneserieskaper og barnehagemedarbeider bosatt i Oslo, med bachelor i illustrasjon fra Arts University Bournemouth i England. Hun har alltid hatt interesse for å fortelle absurde og fargerike historier. «Fritt fall» er hennes andre tegneserieutgivelse.

Om «Jenter»: 
Eli har akkurat flyttet til et tettsted litt utenfor Oslo. Hun får innpass i en jentegjeng som liker manga og beundrer tegneferdighetene hennes. En av de andre jentene i gjengen heter Nina. Da Eli tullekysser med Nina på en bursdag, blir hun forelsket – eller lurer på om hun blir det. For hvordan er det egentlig å være forelsket? Og kysset Nina bare tilbake på gøy, eller var det seriøst? 

Cathrine Sandmæl (f. 1991) er en illustratør og forfatter bosatt i Nordre Follo. Hun har en bachelor i illustrasjon fra University of Wolverhampton og en annen i visuell kommunikasjon fra Universitet i Sør-Øst Norge. Som illustratør har hun vært yrkesaktiv siden 2013, og illustert flere bøker. Dette er hennes første tegneserieroman.

Sjekk ut disse fine bøkene her:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564