Jenter - en oppvekstroman

Jenter
En morsom og sår oppvekstroman om vennskap og det å finne ut hvem man er - både selv og i forhold til andre.

Eli har akkurat flyttet til et tettsted litt utenfor Oslo. Hun får innpass i en jentegjeng som liker manga og beundrer tegneferdighetene hennes. En av de andre jentene i gjengen heter Nina. Da Eli tullekysser Nina på en bursdag, blir hun forelsket - eller lurer på om hun blir det. For hvordan er det egentlig å være forelsket? Og kysset Nina bare tilbake på gøy, eller var det seriøst?
– Da jeg skrev «Jenter» ville jeg lage en bok som jeg selv hadde likt eller trengt å lese som ungdom. Boken handler om den første skeive forelskelsen, som er noe jeg kan relatere til, forteller serieskaperen bak «Jenter», Cathrine Sandmæl.

Hun mener å se en trend i popkulturen der ungdom med nerdete interesser som tegneserier, anime og spill, har en tendens til å bli sett litt ned på i.
– Særlig jenter med slike interesser blir glemt, mener Sandmæl.
– Men i min egen ungdom, var jeg omringet av en stor gruppe jenter og skeive som elsket nerdete ting, så derfor fant jeg det naturlig å skildre denne opplevelsen, sier Sandmæl. 

Hun har jobbet som illustratør siden 2013, men er et nytt navn på den norske tegneserie-himmelen.
– Jeg har alltid likt å lese tegneserier. Faren min samlet på belgiske serier og hadde hefter strødd rundt i huset. Jeg husker at jeg brukte mange timer med søsknene mine rundt tegnebordet hvor vi diktet opp personer og universer. Men jeg tenkte ikke at jeg kunne lage tegneserier før etter mange år som barnebokillustratør. Da dukket muligheten opp fordi søsteren min Cha Sandmæl og redaktør Tonje Tornes utfordret meg, seier Sandmæl.

Boken «Jenter» er en frittstående roman, og rettighetene er allerede solgt til danske Gyldendal forlag. 

Bestill boka her! Følg oss på Facebook

Jenter
Cathrine Sandmæl (1991) er illustratør og forfatter bosatt i Nordre-Follo. Hun har en bachelor i illustrasjon fra University of Wolverhampton og en annen i visuell kommunikasjon fra Universitet i Sør-Øst Norge. Som illustratør har hun vært yrkesaktiv siden 2013 og jobbet med flere bøker for Cappelen Damm og Gyldendal. Dette er hennes første tegneserie.

Sjekk ut disse fine bøkene fra Egmont:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564