nyhetspike

Vinnerne av Egmonts tegneseriekonkurranse er ....

21.03.2019

– Selv om semifinaleheatet inneholdt hele 15 serier, så visste vi nok før den siste avstemningen hvem som kom til å stikke av med seieren. Det ville vært bortimot straffbart å ikke la Elise Syvertsen og hennes poetiske, men såre oppvekstskildring «Spike» vinne, sier redaksjonssjef Tormod Løkling. Dermed gikk førsteplassen til nettopp Elise Syvertsen som med sitt bidrag «Spike» tildeles hele 50 000 kroner!

Andreplassen går til barnebokforfatter Dina Norlund for boken «Greylegs». Premien for denne prestasjonen er 30 000 kroner. Og så ble det en delt 3-plass som går til Lars Henrik Eriksen med «Radioaktiv!» og Helen Kaldheim for «Mythical Idiots». De får 10 000 kroner hver.

– En snylter som meg har ikke noen jobb uten gode tegnere. Derfor er vi i Egmont utrolig lettet over å ha fått inn bidrag til konkurransen vår fra så mange flinke folk, sier en fornøyd redaksjonssjef Tormod Løkling.

Andreplassen går til barnebokforfatter Dina Norlund for boken «Greylegs».

Resultatet av konkurransen, og utdrag fra deltakerne, blir presentert i Radio Gaga nummer 1, som er i salg fra 22. mars. 

– Tegneserien «Spike» viser hvordan serieskaper Elise Syvertsen er en utrolig tegner og personinstruktør – om man kan si sånt når det er dyr i hovedrollene – og det er aldri tilfeldig hvilket uttrykk figurene hennes varter opp med i rutene. Hvis du leser dette, Elise, så har vi tenkt å ringe og mase hver dag, helt til det blir en utgivelse av «Spike» til høsten!

Ingen forpliktelser
– Premiepengene, på til sammen 100 000 kr tildeles vinnerne helt uten forpliktelser, men med et klart håp om at de kan sette burgerflipping og rumpetørking i helsevesenet på vent litt, og prioritere visuell historiefortelling høyere. Langt flere innsendere enn de premierte har et udiskutabelt talent, og vi kan komme til å kontakte og presentere flere av dem fremover, sier Løkling.


 

En delt en delt 3-plass som går til Lars Henrik Eriksen med «Radioaktiv!» og Helen Kaldheim for «Mythical Idiots». De får 10 000 kroner hver.Vinneren, Elise Syvertsen har følgende å si til tildelingen: 
– Det føles helt uvirkelig at jeg vant, nesten for godt til å være sant alt det her! Det har alltid vært drømmen å gi ut en egen tegneseriebok, og nå kan det faktisk skje! Jeg er kjempeglad og kjempespent, og litt nervøs, men også skikkelig motivert og gira, sier Syvertsen. 

Juryen har bestått av: 
Aslak Sira Myhre – direktør for Nasjonalbiblioteket
Malin Falch – tegneserieskaper («Nordlys»)
Øyvind Sagåsen – tegneserieskaper («Radio Gaga»)
Tonje Tornes – tegneserieredaktør Egmont