Mia3

Vinneren av Egmonts tegneserie-konkurranse er Sara Hjardar med «Mia og barna som forsvant»!

15.10.2021

Det var over 200 som deltok i tegneseriekonkurransen, og 25 konsepter gikk videre til finalen. Nå er vinneren kåret, og Sara Hjardar (23) sin «Mia og barna som forsvant» endte på 1-plassen!

Premien utgjør 50 000 kr samt en bokkontrakt.
  –  13 år gamle Sara hadde vært så stolt av 23 år gamle meg akkurat nå, sier vinneren.

Sara Hjardar er 23 år og kommer fra Fredrikstad. Hun ble ferdig med en bachelor i grafisk design og illustrasjon våren 2021 på Kunsthøyskolen i Oslo.  

 – Dette betyr så utrolig mye, for nå kan jeg konsentrere meg om tegneserien på fulltid, sier Hjardar, som satser på en lansering av boken høsten 2022.

 – Jeg har alltid hatt lyst til å skape historier og tenkte først på bildebøker og konseptkunst. Men da jeg studerte forsto jeg at episke tegneserier var noe jeg kunne drive med. Ikke minst siden denne sjangeren nå er stor i Norge.

Traff juryhjertet
 – Jeg håper ikke Sara Hjardar feirer denne prisen for lenge, for jeg vil vite hvordan det går med Mia og barna som forsvant! Sara Hjardar traff juryhjernen min med kombinasjonen av gode tegninger og god historie. Og hun traff juryhjertet mitt og nakkehårene med en skummel fortelling, der hovedpersonen fremstår som av kjøtt og blod selv som pixler på en dataskjerm, sier redaksjonssjef i Egmont, Tormod Løkling.

   – Vi lovet ikke vinneren av konkurransen bokkontrakt, men Sara Hjardar får det. Så jeg og alle andre elskere av gode tegneseriebøker kan få vite hvordan det går med Mia og barna som forsvant.

Mange gode bidrag
På andreplass kom Peder Hornseth Nygaard med sin serie «Limbo», og på tredjeplass kom serien «Datter av Atlantis» skrevet av Lucy Østmann og tegnet av Tiril J. Bellinghiri. Nygaard får 30 000 kr i premie, mens skaperne av «Datter av Atlantis» får 20 000 kr.

 – Gratulerer så mye til fire veldig dyktige vinnerne. Men det er viktig å presisere at flere av bidragene i denne konkurransen har store muligheter til å ende opp med en utgivelse. Det er så utrolig gledelig å se nivået på norsk tegneseriekunst for tiden, sier redaktør i Egmont, Tonje Tornes.

Plassene fra 4-10 er ikke rangert, men gjengis under i alfabetisk rekkefølge. Disse vinner gavekort til en verdi av 1000 kr, samt oppfølging og tilbakemelding på prosjektene sine fra Egmonts tegneserieredaktører.

Astrum av Xaffie Sarkol
Ekko av Linn Catherin Hansen
Glimt av Håvard Heggenhougen
Man må jo se Europa av Jofrid Sandgren Østenstad
Mosegrodd av Ingvild Kristiansen
Navigatøren av Even Skaranger
Trollungen av Gert Olav Stene

Juryen i konkurransen har bestått av serieskaperne Malin Falch, Dina Norlund, Odin Helgheim, Charlotte Sandmæl og H. L. Phoenix. Samt redaktørene Tonje Tornes og Tormod Løkling!

Sara Hjardar
Sara Hjardar og hennes bok "«Mia og barna som forsvant» vant Egmonts episke tegneseriekonkurranse!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564

Se flere episke tegneserier fra Egmont!

Nordlys 4 -rett

Nordlys: Trollriket

Årets barnebestselger!
Arkin rett

Arkin: Lysets vokter - Hemmeligheten

En nydelig bok om utenforskap
Oppfinneren 1

Oppfinneren: Jakten på Evighetsmaskinen

Kritikerrost debut!
Charlotte

Dragens Øye - Forrådt

Terningkast 5 fra Dagbladet
Ragnarok 2

Ragnarok: Fimbulvinter

Andre bok i populær serie!