Snøkattprinsen some

Snøkattprinsen er solgt til USA og Frankrike

04.05.2022

Nå begir den norske fantasyboken «Snøkattprinsen» seg ut i verden – først til Frankrike, deretter til engelsktalende land via et forlag i USA.

– Det blir utrolig morsomt, mest fordi Frankrike er et så utrolig stort tegneserieland. Ikke bare når det gjelder barnetegneserier, som vi prøver å gjenopplive her i Norge, men også på voksentegneserier. Det er utrolig gøy å få boken min solgt til et tegneserieland med så stor bredde. Frankrike har noen av de mest kjente tegneseriene jeg vet om, sier Norlund, som sier en av hennes store inspirasjonskilder i barndommen var farens store hylle med franske tegneserier. 
– Så det er en drøm som blir oppfylt at Snøkattprinsen blir oversatt til fransk, sier hun.

Mange engelske fans
Mange av Dina Norlunds følgere har mast i sosiale medier om når «Snøkattprinsen» skulle komme på engelsk, etter at den norske utgaven utkom i starten av fjoråret. Nå kan hun glede dem med beskjeden at det blir i 2023. Men fortsatt er selve utgiveren hemmelig. 

Selv om «Snøkattprinsen» i dag er trykket i over 10.000 eksemplarer, ble nominert til Arks barnebokpris og ble solgt til utgivelse til Sverige og Danmark i fjor høst, er Egmont-redaktør Tonje Tornes nærmest over seg at en norsk tegneserie for barn selges til Frankrike og USA.

Helt unikt
– Jeg tror aldri det har skjedd før. Dette er to store tegneserienasjoner som ikke har som vane å importere norske serier, sier hun om de to gjeve nye avtalene som kom i boks nå på vårparten. I Frankrike skal det anerkjente forlaget Albin Michel gi den ut.

– Dina Norlund er en utrolig stilistisk og dyktig tegner, og hennes lille snøkattprins Syv smelter barnehjerter. Men historien hun tegner frem har også en allmenngyldig moral. Nemlig om å ikke tro på alt du hører fra dine «egne». Såkalte sannheter du blir servert om andre kan nemlig være svært feilaktig. Dessverre et veldig aktuelt tema i dag, og en tematikk som nettopp en fantasytegneserie som «Snøkattprinsen» kan skape nye refleksjoner rundt på sitt magiske vis.

Se flere tegneserier som er solgt til andre land:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374