Dina N

Serieskaper Dina Norlund har gått ut av tiden

27.02.2023

Det er med stor sorg vi må meddele at serieskaper og forfatter Dina Norlund er død.

– Det er helt ufattelig at et så lysende talent som Norlund nå går ut av tiden. Norlund var en utrolig stilsikker og dyktig tegner og hennes lille snøkattprins Syv smelter barnehjerter over hele verden, sier redaksjonssjef Tonje Tornes i Egmont. 

Norlund debuterte med boken «Snøkattprinsen» i 2020, en tegneserieroman som i Norge har blitt trykket i over 15 000 eksemplarer og også blitt prisnominert og solgt til store markeder utenlands. Blant annet til USA, der den nylig fikk en stjerne fra det prestisjetunge nettstedet Kirkus. En ære som kun tilkommer 10 prosent av barnebøker utgitt i USA. 

Dina Norlund ble født i Oslo i 1995 og tok sin tegneutdannelse ved prestisjeskolen FZD School of Design i Singapore. Hun har hatt en stor følgerskare på sosiale medier, og flere hundre tusen fans har fulgt hennes tegnekurs på YouTube. 

– I de siste årene har Norlund kjempet en kamp mot kreften, samtidig som hun med glede kunne følge sin lille snøkattprins ut i verden. Vi er stolte over at hennes verk snart er tilgjengelig for mennesker i mange land, og vi skal videreføre arven hennes og gjøre boken tilgjengelig for enda flere, sier Tornes. 

Et stort tomrom
Blant annet det franske forlaget Albin-Michel har sikret seg rettighetene, og hennes franske redaktør Flore Piacentino sier følgende om de tragiske nyhetene:  

– Dina Norlund vil for alltid være en stor kunstner av et internasjonalt format. Like stort som det tomrommet hun nå etterlater seg. Hennes bortgang er et forferdelig sjokk for kunsten og litteraturens verden.

Minnemarkering på gamle Deichman 
Det blir en avskjedssermoni for Dina Nordlund onsdag 1 mars i hovedsalen på gamle Deichmanske bibliotek, Arne Garborgs plass 4 i Oslo, hovedinngangen. 

Familien ønsker også å gi en ekstra takk til sykepleiere og leger på Radiumhospitalet for uvurderlig støtte den siste tiden til Norlund.

Salen er åpen fra kl 14 for en stille stund. Da er det også mulig å skrive en hilsen eller lage kunstverk på Nordlunds kiste. Fra kl 15 blir det en enkel minnemarkering. 

Familien til Nordlund ønsker alle velkommen! 

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564