Oppfinneren

Rettighetene til en ny norsk barnebokserie er solgt til Sverige før utgivelse!

21.09.2021

«Oppfinneren – Jakten på Evighetsmaskinen» er første bok i en ny bokserie av Lars Henrik Eriksen. Den er en av Norlas (Norwegian Litterature Abroad) sine fokustitler denne høsten, noe som allerede har sikret salg av bokrettighetene til Sverige.

– Det er ganske sensasjonelt at en tegneseriedebutant blir valgt ut av NORLA som en bok de vil presentere for utenlandske forlag, men så er det også en sensasjonell bok, sier redaktør i Egmont, Tonje Tornes. 

Hun beskriver den nye bokserien som: «Et fengslende science fiction-drama om hvordan nysgjerrighet og uforsiktighet kan få skjebnesvangre konsekvenser. Dette er Studio Ghibli som møter Aukrust!»  

Skaperglede og nysgjerrighet
«Oppfinneren» handler om gutten Kobolt Kogg som bor sammen med moren sin på en liten øy. Der livnærer beboerne seg av jordbruk og fiske – med hjelp av kjempeskilpadder. Alle er fortrolige med sin plass i den rolige landsbyen, med unntak av Kobolts bestefar. Han er øyas store oppfinner, og ser aldri ut til å kunne la en sprø idé bli liggende i skuffen.

– Jeg har så mange rare tanker og idéer i hodet at de bare måtte ut, og «Oppfinneren» er summen av flere ting som interesserer meg, forteller serieskaper Lars Henrik Eriksen (f. 1995), skaperen av «Oppfinneren»-serien. 

Eriksen vokste opp i Sandefjord, hvor han gikk musikklinjen på videregående, og har videreutdanning som byggingeniør. Han har alltid vært glad i tegneserier, og har tegnet så lenge han kan huske. 

 – I boken utforsker Kobolt og hans gode venn Linnea en av bestefarens maskiner helt alene. De mister kontrollen og forårsaker en eksplosjon som rammer dem begge. Kobolt havner i rullestol, forteller Eriksen og legger til: – Men han er likevel fast bestemt på å oppnå drømmen sin. Drømmen om å bli oppfinner.

NORLAS fokustitler
På NORLAS hjemmesider begrunner de utvalget av fokustitler på følgende måte: 
«NORLA representerer norsk litteratur som helhet, og fokustitlene skal samlet gi et godt inntrykk av den norske samtidslitteraturen, der internasjonalt salgpotensiale og litterær kvalitet legges til grunn for utvalget. Titler som prioriteres skal alle anses å ha en mulighet til å bli solgt til utlandet, men utvalget skal også gi rom for at forfatterskap bygges internasjonalt på lenger sikt. 

I NORLA leses de aktuelle bøkene for å se etter internasjonal appell og om de kvalitetsmessig kan hevde seg i utlandet. Spørsmål vi forsøker å besvare, er om en bok vil kunne passe inn i andre lands bokmarkeder? Tilfredsstiller boka litterære krav innenfor sin sjanger?»

I begynnelsen av oktober vil NORLAS samlede høstliste være klar, og videoer om blant annet «Oppfinneren» vil sendes til forlag over hele verden! 

«Oppfinneren – Jakten på Evighetsmaskinen» lanseres i Norge 17 september.

Lars Henrik Eriksen
Lars Henrik Eriksen (f. 1995) vokste opp i Sandefjord, hvor han gikk musikklinjen på videregående, og har videreutdanning som byggingeniør. Han har alltid vært glad i tegneserier, og har tegnet så lenge han kan huske. Eriksen deltok i Egmonts tegneseriekonkurranse i 2018, og fikk umiddelbart bokkontrakt. Dette inspirerte ham til å fortsette med tegneserien sin - som nå ser dagens lys.

Få med deg disse flotte barnebøkene fra Egmont:

Oppfinneren 1

Oppfinneren: Jakten på Evighetsmaskinen

Ny og spennende norsk barnebokserie!
Nordlys 4 -rett

Nordlys - Trollriket

Bestselgende barnebokserie!
Arkin rett

Arkin - Lysets vokter

Nydelig og var fantasybok!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564