Olsenbanden - Et helmaks filmeventyr

OB
Det er nå 50 år siden den første Olsenbanden-filmen hadde premiere og norske kinogjengere stiftet bekjentskap med den helt spesielle banden som ikke akkurat er kjent for å lykkes med sine planer. Filmen «Olsenbanden» ble senere kalt «Olsenbanden – operasjon Egon» for å skille den fra rekken av bandenfilmer som fulgte.

I den nye boken «Olsenbanden – et helmaks norsk filmeventyr» står det om alle de 14 filmene – de 13 ordinære og den siste, som ble produsert i 1999 til 30-årsjubileet. «Olsenbandens siste stikk» ble en både rørende og verdig avskjed med dette underholdningsfenomenet.

Forfatteren, journalist og tidligere filmanmelder i VG, Jon Selås, foretar innledningsvis et regnestykke som konkluderer med at utrolige 40 millioner nordmenn har sett Olsenbanden – på kino, leievideo, DVD og blueray – i løpet av de 50 årene som har gått. Dette er vel å merke et moderat anslag, og alle tv-seere er ikke regnet med.

Og en helmaks bok

Ved hjelp av de unge Olsenbanden-entusiastene i sammen-slutningen «Fanbanden», gjenlevende filmaktører og andre involverte har forfatteren og forlaget gravd opp anekdoter, fun-facts og private bilder som ikke er vist tidligere. Alt er pakket inn i et kompendium på 368 sider som ikke bare dreier seg om filmene, men også tar for seg temaer som Bennys biler, Olsens Oslo og Valborg – et moteikon.

Se den flotte Olsenbanden-boka her:

Bildet er fra Operasjon Egon:

OB1
Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374