lars-johan-20jarnheimer-20til-20websiden

Ny styreleder i Egmont

18.04.2017

Lars-Johan Jarnheimer er ny styreleder i Egmont. Steen Riisgaard går ut av styret etter 15 år. Josh Bottomley og Christian Wegner går også inn i styret.

Lars-Johan Jarnheimer (57) er ny styreleder i Egmont Fonden og Egmont International Holding A/S. Svenske Jarnheimer har siden 2011 vært styremedlem i selskapet. Han er tidligere admministrerende direktør for Tele2 AB. Jarnheimer er også styreleder i  INGKA Holding BV (IKEA-group), Qliro AB og Arvid Nordquist samt styremedlem i SAS Group og Elite Hotels.

Steen Riisgaard (65) forlater Egmonts styre etter 15 år. I denne perioden har Egmont styrket både virksomheten og de allmennyttige aktivitetene betydelig.

Egmont utnevner dessuten to nye styremedlemmer som begge har erfaring fra mediebransje, forbukerteknologi og digital utvikling.

Josh Bottomley (49) er global digital sjef for HSBC, et ledende globalt bankkonsern. Bottomley har tidligere været global leder for display-annonser hos Google. Han har bakgrunn fra medie-, finans- og konsulentbransjen og selskaper som The Financial Times Group, Goldman Sachs og McKinsey & Co. Josh Bottomley er britisk og har en MA i økonomi fra Trinity College i Cambridge og en MBA fra INSEAD.

Dr. Christian Wegner (42) var inntil nylig ansatt i ProSiebenSat.1, et ledende tysk tv-konsern. Wegner har vært Chief Digital Officer og medlem av ledelsen med ansvar for Venture, Digital og eCommerce. Før han kom til P7S1 jobbet han i McKinsey & Co. Christian Wegner er tysk og har en MBA fra Johannes-Wolfgang-Goethe Universitet i Frankfurt og en ph.d. fra Witten-Herdecke Universitet.

“Styret takker Steen Riisgaard for hans dedikerte arbeid som styreleder i Egmont. Siden han trådte inn i styret i 2002 har Egmonts forretningsmessige og almennyttige aktiviteter vokst betydelig i et svært omskiftelig marked. Jeg ønsker også de to nye styremedlemmene Josh Bottomley og Christian Wegner velkommen. Med dem ombord blir styret supplert med to sterke profiler som har omfattende internasjonal erfaring fra medier, forbrukerteknologi og digital utvikling,” sier Lars-Johan Jarnheimer.

“Det har vært fantastisk å ha fått ta del i  Egmonts sterke utvikling og vekst de siste 15 årene. Jeg er stolt av Egmonts unike innhold, resultater, den dype digitale transformasjonen og de sosiale fotavtrykkene Egmont har satt gjennom sine almennyttige aktiviteter i Norge og Danmark”, sier Steen Riisgaard.

Egmonts styre består i tillegg av Torben Ballegaard Sørensen, som er utnevnt til nestleder, Ulrik Bülow, Jeppe Skadhauge, Martin Enderle samt ansattrepresentantene Marianne Oehlenschlæger, Tine Staunsager og Anna von Lowzow.