NilsK

Nils Kleveland (12) blir redaktør for Donald Duck & Co!

04.06.2021

Over 200 barn i alle aldre søkte på stillingen som gjesteredaktør for Donald-bladet. Til slutt var det Nils fra Drammen som endte opp som den nye sjefen for Andeby!

Avtroppende Donald-redaktør Marius Horn Molaug kommenterer:
– Vi fikk inn veeeldig mange gode andidater til stillingen som juniorredaktør for Donald. Men Nils var en av dem som tidlig skilte seg ut. Bidraget hans bestod både av en knallgod Donald-historie og en visuelt overbevisende søknad der han presenterte seg selv og sitt gode forhold til anda i matrosdress.

– Endelig kan jeg slappe litt av og overlate Andeby-skipet til en som er betydelig yngre, smartere og mye mer energisk enn meg. Det er godt å se at Donald-universet er i trygge og talentfulle hender.

Helt surrealistisk 
– Samarbeidet er allerede i gang. Nils har sterke meninger, han har allerede fått til endringer i en historie som illustreres av en av Disney-tegnerne våre. 

– Det er litt surrealistisk å bli valgt ut! Jeg føler meg veldig heldig. Jeg gleder meg masse, sier påtroppende redaktør Nils Kleveland! 

Han forteller at han har lest Donald i seks år, og hadde lyst å bli redaktør for å se hvordan det faktisk var å lage et Donald-blad. Og ikke minst, få muligheten til å være med på det.

– Jeg elsker å lese tegneserier, så Donald er midt i blinken. Donald har morsomme figurer som man kan kjenne seg igjen i, og påfunnene i Andeby er veldig underholdende å lese. Nå  gleder jeg meg til å jobbe med folkene i redaksjonen, og være med på å velge ut historiene til bladet. Jeg kan faktisk påvirke hvordan et Donald-blad blir, sier Nils.

Hva gjør en Donald-redaktør?
Du lurer kanskje på hva en Donald-redaktør gjør? Avtroppende Donald-redaktør Marius Horn Molaug forteller:

– Å være Donald-redaktør er først og fremst en veldig leken og gøyal jobb med varierte arbeidsoppgaver. Arbeidsdagene i Andeby er sjelden like. Noen ganger tar jeg på meg B-gjeng-drakt, andre ganger gjemmer jeg meg i Petter Smarts Duckifiseringsmaksin for å gi folk morsomme Donald-navn, forteller Molaug.

Under press innrømmer han at jobben kan innimellom være litt mer seriøs også.
– En Donald-redaktør bestemmer hvordan Donald-bladene blir, hva slags temaer det skal være i kommende blader, hvordan historiene skal være og hvordan forsidene skal se ut, og dette skal nå Nils få lov til å gjøre.

Som redaktør skal Nils blant annet gjøre følgende:
- Lage en Donaldhistorie
- Velge ut historier
- Velge ut vitser til vitsesiden
- Skrive en leder
- Lage annet innhold 
- Møte Donald-tegner Arild Midthun
- Bli en del av forsiden på bladet

Nils vil være redaktør for Donald Duck & co 33. Redaktørjobbingen foregår i juni, og selve bladet er i salg 20.august.   

Cover-skisseDonald

Coverskisse av Donald Duck & Co

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Molaug

Marius Molaug

Tegneserieredaktør

Email:
Phone:
+4792231106
Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374

Sjekk ut de mange Donald-titlene her:

Donald bladet

Donald Duck & Co

Donald-bladet
Snurr film

Donald pocket - Snurr film

Tema pocket - Film
Andebys helter

Carl Barks - Andebys helter

Carl Barks samlet i pocket-utgivelser