Mia Myhr og barna som forsvant

Mia Myhr - cover
Sara Hjardar vant Egmonts store tegneseriekonkurranse i 2021 med boka «Mia Myhr og barna som forsvant».

– Barndomsdrømmen min blir endelig virkelighet, sier en spent serieskaper, Sara Hjardar (24). 

Serien hennes «Mia Myhr og barna som forsvant» gikk rett til topps i Egmonts seriekonkurranse der over 200 håpefulle serieskapere deltok. Mange såpass lovende at de også er i dialog om utgivelse med forlaget. 

– Når jeg leser bøker til vanlig, er det bare øyne og fingre som beveger seg. Og leppene, fordi jeg leser høyt. Sara Hjardar er den første på lenge som får nakkehårene også til å mosjonere, selv hos en voksen kar. «Mia Myhr og barna som forsvant» er barnegrøss på sitt beste, der både Mia og monstrene er laget av trykksverte og cellulose men fremstår som skapninger av kjøtt og blod. Barnebokhøstens knalldebut! Sier en fornøyd redaksjonssjef, Tormod Løkling. 

Nordlys-skaperen Malin Falch, var en av dem som satt i juryen, og hun sier følgende om «Mia Myhr»: – Historien er like skummel som den er vakker! Helt umulig å legge fra seg. 

Grøsser for barn
«Mia Myhr og Barna som forsvant» er første bok i serien om Mia Myhr. Dette er kriblespennende og grøssende fantasy ispedd humor - og mysterier. 

Mia flytter med foreldrene og søsteren Hanna til bestemorens hus i utkanten av en skog. Bestemoren hennes forsvant sporløst for fem år siden. Mia tar med seg tegneblokken sin inn i skogen, der hun oppdager et tjern som aldri har vært der før, og får et glimt av et skremmende, mystisk dyr. Når søsteren og vennene hennes blir borte etter en badetur til tjernet, må Mia prøve å finne ut hva som har skjedd - ved å dykke ned under den mørke overflaten.  

«Grøssende god start! ... Hjardar skiller seg ut ved å supplere med rause doser grøss og uhygge - og en hovedperson som føles realistisk i all sin smertefulle utenforskap og eksistensiell angst. ... Første bok om Mia Myhr er ikke bare imponerende, den er også spennende - og gjør litt vondt.»
Øyvind Holen - Dagens næringsliv

Kjøp boka her:

Mia 2

Sara Hjardar

Sara Hjardar er 24 år gammel og kommer fra Fredrikstad. Hun ble ferdig med en bachelor i grafisk design og illustrasjon våren 2021 på Kunsthøyskolen i Oslo, men bor nå i Fredrikstad.

Bla i Mia Myhr-boka her:

Sjekk ut disse fine bøkene fra Egmont:

barna som forsvant

Mia Myhr og barna som forsvant

Bestill boka her:
Cha Sandmæl

Dragens Øye - Angrepet

Andre bok i den spennende serien:
Tordenguden 3

Ragnarok - Tordenguden

Tredje bok i Ragnarok er her:
Nordlys 6

Nordlys bok 6 - Portaltreet del 2

Forhåndsbestill nå!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564