sjekk-20deg

Kreftforeningen hedrer #sjekkdeg-kampanjen

29.04.2016

I september 2015 lanserte Det Nye i samarbeid med Kreftforeningen og Thea Steen kampanjen #sjekkdeg. Nå får Thea Steen Kreftforeningens hederspris.

Kampanjens mål var å få jenter til å ringe fastlegen, ta celleprøve og sjekke seg. Celleforandringer i livmorhalsen er lett å oppdage, og er du tidlig i forløpet er sjansen stor for at endringene enkelt kan reverseres. Frilansjournalist Thea Steen var sentral i kampanjen. Hun ga sykdommen livmorhalskreft et ansikt og har gjennom ideen, bloggen og Det Nye skapte engasjement rundt unge kvinners helse. Onsdag, 27. april mottok hun Kreftforeningens hederspris for sitt arbeid med å få jenter til å ta celleprøve og sjekke seg for livmorhalskreft.

I mange år har Kreftforeningen forsøkt å nå ut til unge kvinner, for å oppfordre dem til å teste seg.

- Vi har ikke lyktes med å nå denne ungen målgruppen. Ikke før nå, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen. - Men gjennom samarbeidet med Det Nye og Thea Steen lyktes vi enda bedre enn vi kunne drømt om. Samarbeidet har fått en enorm effekt, sier Ryel.

Ifølge generalsekretæren har over 6000 flere unge kvinner testet seg, hvorav 500 hadde celleforandringer. I aldersgruppen 25-29 år har antall kvinner som har tatt celleprøve økt med 20 prosent. Av de som ble sjekket oppdaget 150 jenter svært alvorlige celleforandringer.

Både kampanjen og hedersprisen har fått og får bred omtale. På TV2 God Morgen Norge og i Dagsrevyen forteller Thea Steen om ‪#‎sjekkdeg-kampanjen hun startet sammen med Det Nye og Kreftforeningen.

‪#‎sjekkdeg - ta en celleprøve - har reddet liv! Nå utvides kampanjen, og Det Nye er fremdeles sentral og engasjert pådriver.

Foto: God Morgen Norge/TV2