jul2023

Juletid er lesetid: Årets julehefter er her!

02.11.2023

Med hele 1,3 millioner julehefter sørger vi for lesetradisjoner blant de tusener av norske hjem. Og i år har vi både heftene som alle må ha til jul, samt noen nydelige nyheter. Og to erfarne bransjefolk har i tillegg lært seg noe helt nytt for å sette dere i den rette julestemningen!

3 november vil juleheftene være tilgjengelig over hele landet! Dette er en særnorsk tradisjon som får oss til å koble godt av i høytiden og bruke tiden på nettopp lesing! Dette er Egmont en stolt tradisjonbærer av og i år har vi følgende godbiter på lesemenyen: 

Nytt Asterix-hefte 
Endelig er det duket for et splitter nytt album i serien om våre tapre gallere! Årets historie er tegnet av Didier Conrad, men manusforfatteren er ny! Fabcaro (Fabrice Caro) har en lang og merittert karriere bak seg, og forventningene er store til det nye albumet «Den hvite iris»! Foruten denne deilige nyheten så har vi også et nytt «Idefix»-hefte som vil gå rett hjem hos små og store Asterix-fans. 

Nye kunster for erfarne kunstnere
I det skjulte har vår kjente Donald-tegner Arild Midthun lært seg å tegne ingen ringere enn Mikke og Langbein. Denne nyervervede ferdigheten bruker teamet for å vekke til live «ACME detektivbyrå», et byrå med tradisjoner helt tilbake til 1930-tallets amerikanske Disney-historier. Som vanlig står Tormod Løkling og Knut Nærum bak manuset på historien. 

Men Midthun er ikke den eneste erfarne serieskaperen som har lært seg noe nytt, også Radio Gaga-tegner Øyvind Sagåsen har tatt pennen fatt og debuterer som manusforfatter på det neste Flåklypa-julehefte. Alt herlig tegnet av erfarne Thierry Capezzon.

Lesetid for hele familien
Våre litterære julehefter vil skape god julestemning hos folk. Herborg Kråkeviks «Juleroser», Unni Lindell og Anne B. Ragde «Julefruer», samt nykommer Trygve Skaugs «Seine Natt» er alle leseperler og noe dere kan nyte i juledagene. 

Vi har også noen nyheter for barna. Både Kjell Aukrust og Astrid Lindgren får egne spesial-hefter, samt at «Ole Brumm» og «Fant» også vil skape leselyst hos de minste. 

Den store klassikeren «Jeg Donald Duck» får denne julen sin lillebror som julehefte, og endelig er «Illustrerte klassikere» tilbake i bladhylla, med den legendariske tegneserieversjonen av «De tre musketerer». 

Bestselgere til folket
Foruten disse spennende nyhetene så er selvsagt de gode gamle juleheftene på plass i hylla, som «Knoll og Tott», «91 Stomperud», «Tuss og Troll», «Walt Disneys jul» og «Billy». Vi har også titler som nesten har blitt voksne som «Tommy og Tigern» og «Rutetid» - og mange, mange flere. Egmont har tatt julehefte-tradisjonen på alvor i over hundre år, og har ingen planer med å stoppe i videreføre denne lesefesten hver jul fremover. God jul – og god lesing! 

Sjekk ut disse juleheftene:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374