Høstens bøker

Grøss, spenning og humor preger Egmont Kids lanseringer i august!

17.08.2022

En debutant starter bokhøsten fra Egmont, og det er selveste Sara Hjardar – vinneren av Egmonts store tegneseriekonkurranse i 2021!

– Barndomsdrømmen min blir endelig virkelighet, sier en spent serieskaper, Sara Hjardar (24). 

Serien hennes «Mia Myhr og barna som forsvant» gikk rett til topps i Egmonts seriekonkurranse der over 200 håpefulle serieskapere deltok. Mange såpass lovende at de også er i dialog om utgivelse med forlaget. 

– Når jeg leser bøker til vanlig, er det bare øyne og fingre som beveger seg. Og leppene, fordi jeg leser høyt. Sara Hjardar er den første på lenge som får nakkehårene også til å mosjonere, selv hos en voksen kar. «Mia Myhr og barna som forsvant» er barnegrøss på sitt beste, der både Mia og monstrene er laget av trykksverte og cellulose men fremstår som skapninger av kjøtt og blod. Barnebokhøstens knalldebut! Sier en fornøyd redaksjonssjef, Tormod Løkling. 

Nordlys-skaperen Malin Falch, var en av dem som satt i juryen, og hun sier følgende om «Mia Myhr»: 
– Historien er like skummel som den er vakker! Helt umulig å legge fra seg. 

Grøsser for barn
«Mia Myhr og Barna som forsvant» er første bok i serien om Mia Myhr. Dette er kriblespennende og grøssende fantasy ispedd humor - og mysterier. 

Mia flytter med foreldrene og søsteren Hanna til bestemorens hus i utkanten av en skog. Bestemoren hennes forsvant sporløst for fem år siden. Mia tar med seg tegneblokken sin inn i skogen, der hun oppdager et tjern som aldri har vært der før, og får et glimt av et skremmende, mystisk dyr. Når søsteren og vennene hennes blir borte etter en badetur til tjernet, må Mia prøve å finne ut hva som har skjedd - ved å dykke ned under den mørke overflaten.  

Sara Hjardar er 24 år gammel og kommer fra Fredrikstad. Hun ble ferdig med en bachelor i grafisk design og illustrasjon våren 2021 på Kunsthøyskolen i Oslo, men bor nå i Fredrikstad. 

Ragnarok bok 3 er her
Odin Helgheim er lanseringsklar med tredje bok i Ragnarok-serien, nemlig «Tordenguden». Den lanseres i to deler. Først med et gjestebesøk i hjembyen Sandefjord, under retrospillmessen den 20 august. Mens helgen etter blir det lanseringsfest hos Norli Universitetsgata i Oslo den 27 august. 

– Ragnarok er bedre enn noen gang og jeg klarer knapt å vente på fortsettelsen! sier youtuber Victor Sotberg om denne spennende fortsettelsen 1 Ragnarok-serien. 

I oktober kommer også Malin Falch med Nordlys bok 6 - som er andre del av «Portaltreet»! Dermed kan Nordlys-fans glede seg til hele TO Nordlys-bøker dette året. 

 Den latterlige bokhøsten
På humorfronten har vi tre lattervekkende godbiter. Både tegneserien «Dunce» av Jens K. Styve, «Bare striper» av Therese G. Eide og «Radio Gaga – høy radioaktivitet» av Øyvind Sagåsen. 

Dunce har utmerket seg spesielt ved å både bli solgt til Frankrike og Sør-Amerika, og den har også vunnet både Pondus-prisen, Dagbladets tegneseriepris samt Sproing-prisen!

 Therese G. Eides «Intet nytt fra hjemmefronten» tegneseriestripe går fast i blader og aviser over hele landet. Og endelig trenger du ikke å klippe ut denne geniale humoren fra slitte aviser, lime dem inn i scrapboken din, og prøve å tolke streken som limet har gjort uleselig. Nei, for NÅ er avisstripene samlet i bokform. «Bare striper» er - som tittelen antyder - en stripesamling av Therese G. Eides avis-tegneserier. Dette er en unik mulighet til å anskaffe seg disse spredte humorherlighetene. Og mellom latterbrølene - ja, for de kommer - så vil du forstå hvorfor dette er en av landets mest populære stripeserier!

 I Øyvind Sagåsens «Høy radioaktivitet» får du Radio Gaga-stripene fra 2021. Her leter Rolf iherdig etter likesinnede vaksinemotstandere i de mørke krokene på internett. Børre vrikka hjernen da han ble satt til å oppsummere de nyeste koronareglene. Bakke fant kreative måter å takle gjenåpningen av baren på. Tobben og familien måtte, som så mange andre, droppe drømmer om sommerferie i fjerne strøk og feriere innenlands i en av de få utleiehyttene som fortsatt var tilgjengelige. Vi byr også på en fullblods zombieapokalypse i historien «Flat tango med døden»! Her snakker vi om vandøde med et heller avslappet forhold til avstandsregler og smittevern.

Sjekk ut disse bøkene fra Egmont!

barna som forsvant

Mia Myhr og barna som forsvant

Grøssende god debut!
Bare striper

Intet nytt fra hjemmefronten - Bare striper

Endelig er stripene til Therese G. Eide samlet!
Høy radioaktivitet

Radio Gaga - Høy radioaktivitet

Sikre deg nyeste bok av Radio Gaga!
Nordlys 6

Nordlys bok 6 - Portaltreet

Forhåndsbestill Nordlys bok 6 her!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564