Glasskongen - En magisk reise til 1800-tallets Christiania

Glasskongen rett
Hvorfor forsvinner folk sporløst fra Christiania før jul? Og hvordan klarer den hemmelighetsfulle Julius Wernøe å lage så vakre julekuler at Munthe-familiens glassverk er i ferd med å bli forbigått? Inger Merete Hobbelstad, kjent journalist og skribent, tar deg med på en unik reise i sin skjønnlitterære debut.

I barndommen fant Inger Merete Hobbelstad stor glede i å forsvinne inn i bøkenes magiske verdener. I dag, som en anerkjent journalist og skribent, har hun tatt denne kjærligheten til historiefortelling og kreativ utfoldelse til et nytt nivå: Hobbelstad har skrevet sin første skjønnlitterære roman, Glasskongen, en bok som utforsker det gotiske, romantiske og mystiske universet i 1800-tallets Christiania.
Som 14-åring bidro hun med hele avslutningskapitlet i Barnetimeboka for NRK. Glasskongen har hun skrevet til sin egen datter, for henne når hun blir eldre – som en høylesningsbok gjennom hver dag i desember, frem til julaften. Hun har dykket dypt ned i en annen tid, undersøkt skikker, by- og dagligliv i 1800-tallets Christiania og fordypet seg i norsk glassblåserindustri.

Eget estetisk univers
Den Dickens-inspirerte boken Glasskongen tar oss med til desember 1881 i Christiania, hvor folk på mystisk vis forsvinner før jul. Boken følger Emilie Munthe, som sammen med arbeider-klassegutten Anton, går på kryss og tvers i et snødekt førjuls-Christiania for å løse gåtene. Underveis oppdager de roser som blomstrer på uforklarlig vis i snøen, magi – og hittil ukjente følelser. Boken, rikt illustrert med 24 kapitler, gir leserne en unik juleopplevelse.

Les utdrag fra boken her: Bestill boka her:

Forfatter Inger Merete Hobbelstad

Glasskongen
Inger Merete Hobbelstad er i dag kulturkommentator i NRK. Hun har mastergrad i litteraturvitenskap og arbeidet i mange år som kommentator, kulturjournalist og teater- og filmanmelder i Dagbladet. I 2018 ble hun tildelt Riksmålsforbundets pris Gullpennen. Samme år var hun bidragsyter til boka Norske klassikere – Bøker, filmer, musikk, radio og TV fra 1945 til i dag. Høsten 2016 ga hun ut sin essaysamling Å leve med Shakespeare og i 2019 kom boka Årene med Elizabeth.

– Jeg husker godt hvor fantastisk det føltes som barn, å bli trukket inn i andre verdener gjennom bøker som Drømmen om Narnia og Oliver Twist. Med Glasskongen ville jeg lage boken jeg selv ønsket meg som barn.

Inger Merete Hobbelstad

Illustratør: Even Skaranger

Glasskongen - illustratør
Even Skaranger er debutanten som illustrerer Glasskongen. Skaranger har utdannelse fra Falmouth University i England, og har med sine særegne og vakre illustrasjoner skapt et omfattende estetisk univers som fremhever den mystiske atmosfæren i Hobbelstads fortelling.
Glasskongen 3
Even Skaranger har illustrert den vakre «Glasskongen».

Sjekk ut disse fine barnebøkene fra Egmont:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564