Foreldresakpet

Foreldreskapet – en tegnet guide til småbarnslivet!

22.03.2021

Hvorfor følger det ikke med en bruksanvisning når man blir foreldre? Dette lurte serieskaper Therese G. Eide på, før hun endte opp med å tegne en selv!

Som mamma til tre har Therese G. Eide tegnet og fortalt om foreldrelivet i flere år. Stripeserien hennes «Intet nytt fra hjemmefronten» går i 33 ulike aviser og blader, og får stadig nye lesere. Derfor var det naturlig for Egmont å ville utgi en boksamling med hennes serie, men Eide hadde litt andre tanker:

– Jeg hadde lyst til å fortelle noe personlig om det å faktisk bli foreldre. Det er jo noe absurd i dette at vi kan velge å skape små mennesker, og deretter ha ansvar for dem i nesten 20 år. Og så kan vi like gjerne velge å ikke skape små mennesker, sier Eide.

Skap ditt eget foreldreskap

I boken «Foreldreskapet» har hun tegnet helt nye serier om hvorfor akkurat hun endte opp i morsrollen, og hva denne omveltningen medførte. Ispedd illustrerte råd, tips og morsomme guider til hvordan vordende småbarnsforeldre kan takle overgangen fra 2 til 3.

 – I serien min til vanlig er jo barna i barnehage eller på skolen, men i denne boken hadde jeg lyst til å fortelle noe personlig om det å bli foreldre i det tjueførste århundre. Ikke fordi jeg vet så mye bedre enn alle andre hvordan man takler den omveltningen, men fordi jeg tror mine erfaringer kan hjelpe litt. Til å le, til å senke skuldrene, og til kjenne seg igjen. Håper jeg da, utdyper Eide.

Trang fødsel

«Foreldreskapet» har mer enn to tredjedeler helt nytegnet materialet og jobbingen med boken har tatt tid og stadig endret seg. Redaktør Tonje Tornes har følgende å si om resultatet:

– Eide er en serieskaper som vil noe genuint med stripeserien sin. Hun vil rett og slett oppmuntre folk. Humor med mening er en vanskelig balansekunst, men de som behersker det smelter hjerter samtidig som lattermusklene bygges opp. Dette er humor som aldri er ment til å skape avstand, holde noen nede, eller erte, dette er humor som drar deg inn i en varm visuell klem, og lover deg at du både er god nok som du er, og at du fortjener litt slack, sier Tornes.

Redaksjonssjef Tormod Løkling i Egmont er enig med Tornes, og sier følgende om Eides seriemakeri.

– Hjertevarme og humor er vanligvis som en pressekonferanse med Bent Høie og planene om en god fest: De to elementene lar seg ikke kombinere. Likevel, i «Intet nytt fra hjemmefronten» klarer bergenske Therese G Eide å kombinere nettopp hjertevarme og humor, på en måte vi knapt har sett siden «Tommy og Tigern» av Bill Watterson. Med få streker og en fargepalett som har skrelt bort 90% av regnbuen, blir Therese Skytterprinsesse når det gjelder å ta småbarnslivet på kornet. Og gjenkjennelsesfaktoren er stor: selv om ikke alle har barn, kjenner vi jo alle noen som er uheldige nok til å ha det.

Sjekk ut disse nyhetene fra Egmont!

Intetnytt

koronadagbøkene

En dagbok fra pandemien
Dunce apocalypse

Dunce - Apokalypse snart!

Hverdagshumor!
Snøkattprinsen

Snøkattprinsen

Et nydelig eventyr!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374