Arkin alle

Fengslende fantasy fra prisbelønnet forfatter: – Jeg vil skape håp!

13.03.2023

— Jeg ønsket å skrive, illustrere og skape en historie som ikke bare skulle vekke leselysten for barn og unge, eller være så visuelt vakker at leserne skulle drømme seg bort i den magiske verdenen – jeg vil skape håp! – sier Helge Lee, som er aktuell med den tredje boken i den prisbelønte serien Arkin – Lysets vokter.

Under pseudonymet H.L. Phoenix har Helge Lee skrevet de prisbelønte bøkene om Arkin, en ensom og engstelig gutt som alltid har følt seg annerledes. Det har gått åtte måneder siden han mistet moren sin, og tomrommet hun etterlot seg holder på å sluke ham hel. Gjennom oppdagelsen av et magisk univers snus tilværelsen på hodet, og Arkin står plutselig overfor uventede utfordringer. 

— Jeg ville gi den unge leseren mer tro på seg selv, men mest av alt vekke lysten til å finne sitt eget potensial; inspirere leserne til å søke seg ut av komfortsonen sin for å vokse som menneske, utfordre fryktene sine, og dermed oppdage hvor mektig man egentlig er som individ, sier Helge Lee, som vant den første Ravneringene-prisen for Arkin-serien i 2022.  

Å tro på magien
I den tredje boken blir hovedpersonen stående overfor et skjebnesvangert valg: Arkin har overbevist Rådet om å vente med å utslette menneskeheten, men blir til gjengjeld sendt alene ut på en reise det skal være umulig å komme tilbake fra. Dette leder til at Arkin må ta et valg som vil påvirke både hans verden og det magiske universet for alltid.

Lee har mer enn 20 års arbeidserfaring med barn og unge. Som fast foredragsholder på Guttekonferansen, som avholdes årlig i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, snakker han til flere hundre gutter i 10. klasse om å tørre å være seg selv, ta gjennomtenkte valg og viktigheten ved å snakke om følelsene sine.

–  Vi kan påvirke livene våre med ordene vi sier og tankene vi tenker, og ikke minst ved handlingene våre. Vi må forestille oss at vi allerede har det vi ønsker mest i livet – hver dag! Dette er en metode vi brukte som barn, da vi lekte at vi var riddere som red på hester mens vi syklet. Mange har dessverre glemt dette – men dette er magien! Hvis du ikke tror på magien, vil du heller aldri oppleve den, sier forfatteren.
 

Illustrasjon i verdensklasse
Bokserien Arkin - Lysets vokter stakk av med seieren under kåringen av Ravneringene-prisen i 2022 og ble av prisutdeleren, den bestselgende fantasy-forfatteren Siri Pettersen, omtalt som «smellvakker og stemningsfull illustrasjon i verdensklasse», som også «illustrerer selve kjernen i hva fantasy er og kan være: Historier som gir mening til det meningsløse.». 

– Arkin er vakker, vemodig, poetisk og varm! Bøkene pulserer av liv og energi og jeg kan nesten ikke vente på at Arkin-fansen skal få lese den tredje boka i denne magiske serien, sier redaksjonssjef i Egmont, Tonje Tornes. 

Fakta om Arkin-serien

Vinner av Ravneringene-prisen i 2022

Solgt til Danmark og Sverige

Første bok er trykket i over 10.000 eksemplarer i Norge

Bok nr. 3 (av seks) lanseres 14. mars 2023

Phownix

H. L. Phoenix

H. L. Phoenix (pseudonym) ble født i 1982 og har alltid elsket å tegne, finne på historier og skape ting. Han er utdannet barne- og ungdomsarbeider, personlig trener og ernæringsveileder, og har over 20 års erfaring med arbeid med barn og unge. I tillegg er han fast foredragsholder på Guttekonferansen som holdes hvert år i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Der snakker han til flere hundre gutter i 10. klasse om å tørre å være seg selv, ta gjennomtenkte valg og viktigheten ved å snakke om følelsene sine.

Foto: Marianne Wåhlberg

Sjekk ut disse Nordic manga-bøkene fra Egmont:

Arkin bok 3

Arkin - bok 3

Valget
Arkin bok 2 - Håpet er endelig i butikkene!

Arkin bok 2

Håpet
Arkin rett

Arkin bok 1

Hemmeligheten
Dragens Øye 3

Dragens Øye 3

Fanget
Trofeet

Mørkalven 2

Trofeet

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564