Malin Falch

Endelig mer penger til norske tegneserier!

06.10.2023

– Det er helt fantastisk at kulturministeren, Lubna Jaffery, vil styrke norske tegneserier med to millioner kroner, sier ansvarlig redaktør i Egmont Kids, Kjell Frostrud Johnsen.

–  Dette vil sikre at alle barn får mulighet til å lese de mange fine tegneseriene som lages her til lands! Som et stort tegneserieforlag så vet vi hvor mye leselyst tegneseriene skaper hos barn og unge. Og med mer midler til innkjøpsordningen for nettopp tegneserier, så vil regjeringen kunne tilby alle barn lik mulighet til å dukke ned i disse bøkenes magiske verdener, sier Frostrud Johnsen.

Nordic manga
Egmont Kids gir ut mange norske tegneserier for barn og unge, som Nordlys, Ragnarok, Dragens Øye, Arkin, og mange flere. Denne nye bølgen i norsk tegneseriehistorie er blitt kalt Nordic manga, og bøkene er blitt trykket i over 500 000 eksemplarer og skaper ordentlig leselyst hos barna som leser dem.

– Mer satsning på tegneserier vil også føre til at flere dyktige tegnere velger serieskapning som sitt yrke. Som igjen vil føre til mangfold i tegneseriene som lages. Norske tegneserier er i en ny gullalder nå, og vekker stadig mer oppsikt i utlandet, og vi er veldig glade for at regjeringen både ser og investerer i dette kulturuttrykket, sier redaksjonssjef i Egmont Kids, Tonje Tornes.

Trenger kunstnerstipend
Hun håper på at regjeringen også øremerker et par kunstnerstipender til serieskapere fremover, og at de ikke slutter å satse på tegneserier og leselyst.

– All vår erfaring vitner om at tegneserier er en fantastisk måte å vekke leselysten på, derfor gleder vi oss til leselyststrategien legges fram i februar, for da vil vi få klarhet i hvordan regjeringen – i enda større grad – vil styrke den norske tegneseriebølgen, sier Tornes.

Tegneserier som gir leselyst finner du her:

For mer informasjon ta kontakt med:

Kjell Frostrud Johnsen  Ansvarlig redaktør/direktør KIds

Kjell Frostrud Johnsen

Ansvarlig redaktør/direktør Kids

Email:
Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374