Sidequest

Endelig er gjengen i Sidequest tilbake!

08.05.2023

Sidequest er den humoristiske fantasyserien som kikker bak kulissene, og introduserer oss for eventyrmedaljens bakside. Skrevet av David Skaufjord, og tegnet av Trine Lise Normann.

For enhver helt i eventyrene, var det tusener av tapere ... unnskyld, drømmere, som ikke nødvendigvis nådde opp. Dette er deres historier! 

Vigdus har i voksen alder sluttet i sin trygge kommunejobb, for å satse på en karriere som eventyrer. Som følgesvenner har hun fått en pasifistisk skald, en astmatisk kriger og en alkoholisert alkymist, som alle kjenner på at livet som eventyrere virket lettere i litteraturen. 

Når en ny selvpromoteringstrend kalt sosial mediering plutselig gjør sitt inntog i den lille byen deres, ser gjengen plutselig sitt snitt til å oppnå kjendisstatus uten å måtte gjennomføre faktiske heltedåder. Men en fare truer i kulissene, og planlegger sitt inntog idet hele samfunnet lammes av statusjaget ...  

Andre bok om våre elskede tapere
– Dette er den andre boken i Sidequest-serien, men den står på egne ben som enkeltstående fortelling, sier forfatter og Sidequest-skaper David Skaufjord.
Bakgrunnen for Sidequest er hans livslange kjærlighet til fantasy, såvel som komedie.

– I tradisjonell fantasy følger vi som oftest heltene og vinnerne, og er med på de store slagene og skjebnesvangre avgjørelsene. I Sidequest får vi et innblikk bak kulissene. Vi møter streberne, drømmerne, de ubemidlede, og – la oss være ærlige: taperne. Vi er med på de dårlige dagene og de hverdagslige problemene med økonomi, relasjoner, statusjag og smålige konflikter i denne skittenrealistiske fantasyserien som er et speilbilde av vår egen tid, forklarer Skaufjord.

Han understreker at selve magien i fantasy er at den har stor appell fordi mange av oss drømmer oss bort til denne typen fantasiverden.  
– Men i Sidequest møter vi et knippe karakterer som bor i en slik verden, men drømmer seg bort fra den.

Nytt tegnetalent
Denne boken er tegnet av Trine Lise Normann og hun forteller følgende om å ha gitt liv til Skaufjords mangefasetterte persongalleri:
– Med denne boka fikk jeg absolutt mye å bryne meg på tegneteknisk. Jeg lo godt da jeg leste manus, og håper jeg har klart å få fram humoren gjennom tegningene. Det mest utfordrende for meg var å ikke bli for opphengt i små, ubetydelige detaljer, eller tegne inn bakgrunner i hver rute hvor det absolutt ikke trengtes. Jeg kan lett la meg rive med av sånt, sier Normann og ler.

Hennes personlige mål er jo selvsagt å være en god visuell historieforteller. 
– Men jeg lærte absolutt mye av å jobbe med denne boka, og er veldig fornøyd med sluttresultatet.

Følger i andres fotspor
Den første Sidequest-boka: «Det midlertidige brorskap», ble skisset av Jens K. Styve og tegnet av Ronny Haugeland. Men bok nr 2 er hundre prosent tegnet av Trine Lise Normann.

– Den visuelle verdenen ble godt etablert og brakt til live i første bok. Så det var bare for meg å bygge videre på det som allerede fantes. Jeg hadde frie tøyler til å tegne Sidequest bok 2 akkurat slik jeg ville, men synes det var kjekt å ha bok 1 som mal når jeg sto fast. En del av bifigurene var så gøyale, takket være Ronny Haugeland og Jens K. Styve, at jeg valgte å ta dem med videre til bok 2, avslutter hun. 

Få med deg disse tegneseriene fra Egmont!

SQ

Sidequest - Lik og del

Bestill den nye boka nå!
Sidequest 1

Sidequest - Det midlertidige brorskap

Første bok om våre heltmodige tapere!
barna som forsvant

Mia Myhr og barna som forsvant

Vinneren av Egmonts-tegneseriekonkurranse!
Nordlys 1

Nordlys - Reisen til Jotundalen

Norges mest leste barnebokserie!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374