TexwillerSerpieri

En mester i tegneseriefaget hyller Tex Willer

20.05.2021

I et nytt Tex Willer-album er det en legende i tegneserie-verden som gjør sin versjon av den populære tegneseriefiguren: Nemlig italienske Paolo Serpieri.

Paolo Serpieri (født 1944) er en av de store italienske tegneseriekunstnerne, aller best kjent for sin erotiske sci-fi-serie Druuna, som har solgt mer enn en million eksemplarer på 12 språk. Men han har også bidratt til tegneserieverket «Bibelen fortalt i bilder», som ble kjøpt av tusenvis av hjem i Norge på 80-tallet. Nå gjør han sin helt egen versjon av Tex Willer i albumet «Tex: helten og legenden».

Legenden vinner
Om albumet står det: Helt alene på prærien må en mann kjempe mot de rasende comanchene til Black Moon. Mannen er Nattens Ørn … «Hvis legenden møter virkeligheten i Det ville vesten, er det legenden som vinner.» Det berømte sitatet til filmskaperen John Ford er som et mantra for den store tegneseriemesteren Serpieri når han gir oss sin versjon av legenden om den udødelige Tex Willer.

Serpieris stil er svært realistisk og gjenkjennelig, og han har vunnet flere priser for sine illustrasjoner. Han har alltid vært en western-fan, og har tidligere blant annet skapt serien L'Histoire du Far-West (Historien om ville vesten).

Når han nå har tegnet Tex Willer, er det et møte mellom to italienske ikoner – den største helten og den fabelaktige tegneseriekunstneren!

Tex Willer er populært i Norge
I 2021 kommer det ut hele 40 utgivelser av Tex Willer. For selv om bladet feirer 50 år i år, så er dette fortsatt en utrolig poulær tittel med dedikerte og trofaste fans. Til sammen trykkes det over 220 000 Tex Willer- blader og bøker i året her til lands.

Sjekk ut de mange Tex Willer utgivelsene hos Egmont:

TW

Tex: Helten og legenden!

Et album av en mester!
Tex Willer HC

Abonner på Tex Willer

Nå i hardcover!
Tex ukjent

Ukjente historier

Tex på tilbud
Ungetex

Unge Tex Willer

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374