Dragensøyeutdrag

Dragens Øye: En ny norsk bokserie for barn og unge!

26.01.2021

Hvordan starter man på nytt når man har mistet alt? Forrådt, sviktet og forlatt! Med en drage som eneste redning. En ny besettende og episk bokserie for barn og ungdom av Charlotte Sandmæl.

Askealven Kha utmerker seg innen magi i en verden under bakken, der månen dyrkes og familiebåndene er tette. Kha tror hen er i de beste hender i sin trygge og beskyttede tilværelse, men svikefulle krefter ønsker å gjøre Khas magi til sin egen.

En natt blir Kha strippet for alt hen kjenner og har, og må komme seg til overfl aten for et nytt liv. Hjelpeløs i en annen virkelighet blir hen jaget fra skanse til skanse før hjelpen dukker opp fra uventet hold: Men hva vil en drage med en forlatt, sviktet og forrådt alv?

Charlotte Sandmæl (f.1992) er en serieskaper fra Oppegård. Hun bor nå i Oslo, etter å ha studert billedkunst med fokus på illustrasjon fi re år i Wales. Hun har laget tegneserier siden 2015, men dette er hennes første tegneserieroman.

– Dragens Øye er en episk og vakker fortelling som trekker linjene tilbake til Tolkien på den ene siden og norske eventyr på den andre. Men den har også noe helt eget: Den har mangfold, og den har en hovedperson med en ikke binær kjønnsidentitet. Uten at dette er viktig for det spennende dramaet som utspiller seg. Da vi forsto at Sandmæl var i gang med et så stort og krevende prosjekt, så var det umulig å ikke tilby henne å utgi dette verket, sier tegneserieredaktør Tonje Tornes.

«Dragens Øye er seriøst alt det jeg trenger! En fantastisk verden å forsvinne inn i, med interessante og varierte karakterer. Historien var så spennende at jeg ikke klarte å legge boka fra meg! Jeg vil ha mer!»
– Victor Sotberg

Andre episke bøker fra Egmont:

Snøkattprinsen

Snøkattprinsen

Få signert bok her:
Ragnarok

Ragnarok - Fenrisulven

Vinner av Arks barnebokpris 2020
Nordlys 4

Nordlys bok 4 - Trollriket

Forhåndsbestill nå! Få den signert!
Frida

Frida og jakten på nesehårene!

Frode Øverlis barnebokdebut! Signert!
Sidequest rett

Sidequest - Det midlertidige brorskap

Valgt ut av tegnerforbundet som årets tegneserie i 2020!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374