MOGD

Donald Duck & Co

24.09.2020

Med hele 262 000 lesere er Donald-bladet et av Norges nest mest leste blad, uavhengig av sjanger!

Donald Duck & Co ble lest av hele 262 000 i lesertallsmålingen 2021.2, ifølge Mediebedriftenes Landsforening (MBL). 

– Det er så bra å se at stadig nye generasjoner oppdager og nyter Donald-bladet! Godt språk, gode tegninger, sterke arketyper og underholdende historier er og blir nøkkelen til leseglede! Sier en fornøyd Donald-redaktør, Marius Molaug. 

I den siste utgaven av Donald-bladet besøker endene Alta, og i den anledning kom historien også ut på alle de tre samiske språkene. 

Donald i mange formater til flere generasjoner

Egmont, den største utgiveren av tegneserieblader, bøker og album i Norge, satser på Donald Duck. I 2020 utkommer historier med den populære matroskledde anda ikke bare i det 72 år gamle ukebladet, men også i en rekke pocketbøker, krim-hefter, samlebøker og julehefter. 

–  Det er ingen tvil om at tegneserier fremdeles fenger nordmenn. I begynnelsen var det kun ett ukentlig Donald Duck-blad for hele familien, men nå utgir vi Donald- historier tilpasset flere aldersgrupper i mange forskjellige formater. Både til eldre og nostalgiske samlere og til de aller yngste som nettopp har oppdaget det fantastiske Andeby-universet, sier direktør Kjell Frostrud Johnsen i Egmont Kids Media.

Nordmenn elsker fortsatt tegneserier

Med tiden har tegneseriesalget flyttet seg fra å kun foregå i dagligvarebutikker og kiosker til også andre kanaler som bokhandel, internett og spesialforretninger. Som et godt eksempel på denne endringen lå Malins Falchs prisvinnende tegneseriebok Nordlys på førsteplass av den generelle bestselgerlisten for bøker i store deler av våren 2020. 

Lesertallene fra MBL viser også at tegneseriebladet Billy har hele 101 000 lesere. Bladet feirer 50 år som underholdningsblad i 2021, og selve Billy-tegneserien feiret 70 år i 2020. 

– Enkelte tegneserier som Billy og Tex Willer har en god tradisjon og svært lojale lesere som har vært med siden sytti- og åttitallet, men vi ser også at vi rekrutterer inn nye generasjoner med lesere til bokserier som Nordlys, Ragnarok og Dunce. Vi har en svært sterk utgivelseshøst i år og vi gleder oss ekstra mye til Frode Øverlis nye bokprosjekt «Frida - Og jakten på nesehårene», som er en unik miks av barnebok, tegneserie og ellevill Øverli-humor avslutter Frostrud Johnsen.

Sjekk ut alle disse titlene fra Egmont!

Donald 2020

Donald Duck & co

Abonner her!
Bestemor Duck

Andepocket om bestemor Duck!

Verdens sprekeste bestemor!
Donald Junior

Donald Junior

For de minste!
Frida

Frida - Og jakten på nesehårene!

Ny barnebok av Pondus-skaperen Frode Øverli.

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Molaug

Marius Molaug

Tegneserieredaktør

Email:
Phone:
+4792231106
Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374