Dragensøye alle 4

Bokserien Dragens Øye solgt til Frankrike!

09.08.2023

Cha Sandmæls skeive fantasy-tegneserie er solgt til det franske forlaget Albin-Michel. Samtidig lanserer hen den fjerde boken i serien her til lands, nemlig «Dragens Øye: Såret».

– Vi er så stolte over at «Dragens øye» har fått et hjem i tegneserienasjonen Frankrike. Og FOR et fint hjem! Albin-Michel er en stor og anerkjent aktør i det franske markedet og kommer til å sørge for at Cha Sandmæls bøker blir lest av mange, sier redaksjonssjef i Egmont Tonje Tornes.

Et moderne eventyr

Cha Sandmæls franske redaktør Flore Piacentino sier følgende om «Dragens øye»:
– Dette er et moderne og spennende fantasyeventyr, som også fokuserer på kjærlighetshistorien mellom to svært ulike personer. Nemlig en ikkebinær mørkalv og en kvinne fanget i drageham! Sammen søker disse to etter et nytt hjem og ny mening, og prøvelsene de går igjennom kan alle unge kjenne seg igjen i. Det handler om kjønnsidentitet, om å akseptere en overraskende forelskelse, om å møte fordommer og overvinne dem. Bokserien rommer så mye, og jeg gleder meg til å lansere den på det franske markedet.

Glad serieskaper

– Å bli oversatt til fransk er helt utrolig stort, jeg føler meg så beæret! Det er helt fantastisk at denne tegneserien, som er så personlig for meg, skal ut i Frankrike. Og det er veldig gøy at vi får dele denne nyheten samtidig som bok fire kommer ut i Norge, for dette er en bok med mange scener som jeg har ventet lenge på å få dele med leserne!
Foruten Frankrike er «Dragens øye» også solgt til Sverige og Danmark, og Sandmæl er en av gjestene på bokmessen i Göteborg i slutten av september.

Bror mot søster

I bok fire av serien, som lanseres den 15. august, blir Ranja knivstukket av sin egen bror, Bjarki. En mann som nekter å innse at hans søster lever, men velger å tro at en slem drage bare later som om den er henne. 
Kha og Ranja må søke tilflukt et sted, og det gjør de på gården der Ranja vokste opp. Men vil resten av familien kjenne henne igjen? Eller vil de også tro at en ond drage har tatt hennes plass?

Cha Sandmæl

Fakta om Cha Sandmæl:

Cha Sandmæl er en illustratør og serieskaper fra Oppegård. Hen har mastergrad i Fine Art fra Aberystwyth University i Wales og praktisk pedagogisk utdanning fra NTNU. Sandmæl er forfatter og tegner av den skeive fantasyserien «Dragens øye», og har i tillegg laget en «Lær å tegne»-bok for unge tegnetalenter. «Dragens øye» har blant annet fått skryt for sitt naturlige fokus på mangfold.

Bestill bok 4 her

Sjekk ut disse bøkene fra Egmont:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564