Billy

Billy poske
Humoren i Billy har trimmet norske lattermuskler i flere tiår.

Verdens mest populære (og sløveste) soldat kan ikke bare skryte av å være en av de mest populære avisstripene gjennom tidene, men også et av Norges mest kjøpte humorblad.

Et tegn på seriens enorme popularitet var at seriens skaper, amerikaneren Mort Walker, ble utnevnt til æresgardist under sitt Norges-besøk i forbindelse med seriens 50-års jubileum i 2000. Mort Walker døde i januar 2018, og han etterlot seg en stor - og underholdende - arv. Det er anslått at den late soldaten Billy på verdensbasis hadde 200 millioner lesere daglig. Serien startet opp i USA i 1950 og er i dag tilgjengelig i over 50 land.

Med sine stiliserte, stilsikre tegninger er Billy ikonisk og umiddelbart gjenkjennelig. Interessant nok avfyrte soldatene i Sumpleiren aldri våpene sine. 

De siste årene tegnet ikke Mort Walker ikke Billy, men han overvåket militærstrategien på ukentlige møter. i Norge kommer Billy-bladet ut 18 ganger i året, har et eget julehefte, samt flere bokutgivelser hvert år.

For første gang har vi en norsk Billy-tegner i nettopp Billy, nemlig Sam Klein.
– Jeg synes det er gøy og spennende å tegne Billy, men det er også helt klart utfordrende. Det er en egen spesiell rytme og timing som kreves når man lager vitser, til forskjell fra kun å lage forsider hvor man tegner hele figurer og en løsere komposisjon.


Fakta om Billy
Lesertall (AIR) 2023/2: 100 000

AbonnerFølg Billy på facebook!

Her er flere humorperler fra Egmont:

Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564