Malin Falch

Bestselgerforfatter signert i USA!

05.12.2022

Malin Falchs Nordlys-bokserie er solgt til USA. Det er det trettende landet som nå skal utgi den populære barnebokserien. Salget føyer seg inn i rekken av en rekke internasjonale signeringer for norske tegneserier.

- Å skulle bli utgitt på engelsk betyr så mye for meg. Jeg har så mange følgere som vil lese bøkene mine på et språk de kan, og nå får de det, sier serieskaper Malin Falch.

Den engelske versjonen av Nordlys er planlagt som utgivelse høsten 2023 og det er det amerikanske tegneserieforlaget Vault Comics som stakk av med rettighetene etter en budrunde med flere forlag.

Nordlys allerede i flere europeiske land 
Den franske forlagsgiganten Hachette sikret seg tidligere i år rettighetene til de magiske bøkene i Nordlys-serien for det franske markedet. Fra før har Sverige, Danmark, Island, Finland, Polen, Nord-Makedonia, Bulgaria, Slovakia, Tyskland, Romania og Georgia også sikret seg den prisvinnende bokserien.

- USA og Frankrike er tradisjonelt mest kjent for sin enorme eksport av tegneserier til resten av verden, fra superheltuniverser til Asterix. Derfor er det utrolig stort for oss at det er til nettopp disse tegneserie-nasjonene vi nå begynner å selge rettigheter, sier redaksjonssjef i Egmont, Tonje Tornes.

Tidligere har Dina Norlunds Snøkattprinsen blitt solgt til USA og Frankrike. Stripeserien Dunce har også rukket å begeistre franske kritikere.

80 utenlandskontrakter på få år
- Suksess med norske serier i Norge er ikke ukjent, men tegneserie-eksport er en målrettet satsning for oss. Det har blitt litt ketchup-effekt og vi merker at interessen blant utenlandske forlag for norske tegneserieromaner for barn og unge er spesielt stor. På noen få år har vi nå over 80 kontrakter på utenlandssalget, og det er all grunn tro til at dette kan dobles basert på porteføljen vi jobber med, sier direktør I Egmont Kids Media, Kjell Frostrud Johnsen.

Ser en økende tendens
Direktør for Norla (Norwegian litterature abroad) Margit Walsø, merker også den nye interessen:

- Vi ser helt klart en økende interesse for å oversette norske tegneserier til andre språkområder. nysgjerrigheten for det nordiske er stor i mange regioner, særlig vikingkulturen, folketroen og eventyr-tradisjonen vår, samt den nydelige naturen som også males fram i mange tegneserier vekker oppmerksomhet, sier Walsø.

Norla arrangerer mange møteplasser der norske agenter kan komme i kontakt med utenlandske forlag, og det var på et slikt nettverksseminar i New York i fjor at interessen for Nordlys-serien startet i USA.

Fakta om Nordlys-serien

  • I Norge er Nordlys-serien trykket i hele 300 000 eksemplarer, og bøkene har vært på toppen av bestselgerlistene helt siden de kom ut for første gang i 2018.

  • Malin Falch tok sin kunst-utdannelse i San Fransisco der Nordlys-serien startet som et skoleprosjekt som Falch la ut deler av på nettet. Skoleprosjektet ble oppdaget av forlaget Egmont som hentet Falch hjem til Norge for å satse fulltid på Nordlys.

  • I 2018 mottok Malin Falch ARKs barnebokpris, og i 2019 Kulturdepartementets tegneseriepris.

  • Filmrettighetene er solgt til Nordisk Film.

  • Det er planlagt til sammen 10 Nordlys-bøker i serien.

Sjekk ut de populære bøkene her:

Nordlys 5

Nordlys - Portaltreet del 1

Kjøp Nordlys-bok 5 her
Nordlys 6

Nordlys - Portaltreet del 2

Bok seks kom ut denne høsten
Nordlys 4 -rett

Nordlys bok 4 - Trollriket

Inne i trollenes verden
Nordlys 3

Nordlys bok 3 - Kråkesøstrene

Denne fikk terningkast 6 i VG!
Nordlys 2

Nordlys bok 2 - Vikingene og orakelet

Andre bok i serien!
Nordlys 1

Nordlys bok 1 - Reisen til Jotundalen

Vinner av Arks barnebokpris!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374