500.000 tenåringsforeldre har ventet på dette

06.02.2015

Foreldre.no er Norges største nettsted for foreldre. Nå lanserer Egmont Publishing en etterspurt seksjon med målrettet innhold for tenåringsmødre og -fedre.

«Hvorfor lages det så få relevante saker og så lite innhold for oss tenåringsforeldre?  Så lenge barna er små er det lett å finne godt lesestoff, men for oss tenåringsforeldre er det verre. I det ungdommen søker ut av huset, og kontakten med andre foreldre fortar seg, forsvinner også muligheten til å dele erfaringer og lære av andre. Hvorfor finnes det ikke en site med innhold for oss med nesten voksne barn?» Slike spørsmål har florert og vært en buzz i sosiale medier og i avisenes kommentarfelt.

Nå svarer Egmont Publishing på etterspørselen med å etablere et nettsted for tenåringsforeldre på foreldre.no

- Dette er et etterlengtet nettsted. Målgruppen har selv etterlyst det. Innholdet er seriøse artikler, kommentarer og gode råd om familielivet og hverdagen med ungdom i huset, sier redaktør Mari Midtstigen.

- Vi har lenge sett tomrommet, og brukerne våre har vært med på å identifisere behovet. Nå tar vi konsekvensen av at antall spørsmål tenåringsforeldre sitter med, øker i takt med at ungdommene blir mer selvstendige. Vi vet at spørsmålene kan være vanskelige å stille og å få svar på. Det tar vi tak i.

- I fjor hadde vi flere saker om temaet som vi fikk stor respons på, og det er også en del av bakgrunnen for at vi nå satser bredt. Vi ser et enormt potensial for dette stoffet og har fått overveldende gode tilbakemeldinger fra tenåringsforeldre. 

Fjorårets mest leste og delte sak i sosiale medier en uke før jul var journalist Marit Bromarks kommentar om stressa ungdom «Hadde jeg vært ungdom ville jeg sagt opp på flekken». Den ble lest av over 300.000 og delt 45.000 ganger på Facebook. 

Egmont Publishings digitale sites fortsetter veksten. I uke 5 ble det igjen satt ny rekord, med hele 2,658 millioner norske unike brukere. (TNS GALLUP)

- Totalt er Egmont Publishings digitale satsninger nå større enn hele Startsiden.no, som vi nylig passerte på Gallups toppliste, forteller Tore Andre Godager, fungerende digital direktør.

- Det er god trafikk fra våre satsninger som foreldre,no, kvinneguiden.no, klikk.no og våre øvrige merkevarer som er årsaken til de flotte tallene i januar. Vår nysatsning superlike.no har på få måneder passerte 500’ unike brukere, og er dermed blant landets 20. største nettsteder.

- Vi henter nye brukere primært fra sosiale medier, sier Godager.

For mer informasjon:
Mari Midtstigen, redaktør, tlf 91 73 78 71
Rina Blekkerud, redaksjonssjef, tlf 95 98 97 63
Tore Andre Godager, fungerende digital direktør, tlf 90 64 55 53