Arkin test

Vinneren av Ravneringene-prisen er H. L. Phoenix for hans Arkin-bøker!

25.03.2022

– Det er med enorm begeistring jeg gir den første Ravneringene-prisen til Helge Lee (kunstnernavn: H.L. Phoenix), skaperen av tegneserien «Arkin - Lysets vokter», en portal-fantasy for unge lesere. Historien er stor, ambisiøs, og vidunderlig vellykket, sier fantasyforfatter og prisutdeler, Siri Pettersen.

Det var tidligere i år at Siri Pettersen opprettet Ravneringene-prisen. En pris ment som inspirasjon og drahjelp til skrivelystne og håpefulle innenfor fantasy-segmentet. Og passende nok var det en fantasy-bok med tittelen «Håpet» som ble den første vinneren av den nyoppnevnte prisen. «Håpet» er andre bok i Arkin-serien, «Lysets vokter». Vinneren, H. L. Phoenix, får hele 50 000 kr, samt et mentor-program igangsatt av Pettersen selv. 

I begrunnelsen til prisen sier Pettersen følgende: 
«Dette er smellvakker og stemningsfull illustrasjon i verdensklasse. Konseptet er sylskarpt, med sterk visuell identitet og ikonisk design. Men «Arkin» er også en redningsplanke. Historien dykker i tung tematikk, som trekker på forfatterens egne erfaringer, men likevel evner den å løfte leseren på mesterlig manipulerende vis, og det er nettopp der den treffer meg mest. Den illustrerer selve kjernen i hva fantasy er og kan være: Historier som gir mening til det meningsløse. Håp i det håpløse. Vi lever i en tid der mange fortviler over verden, over svekket empati, og kynisme. «Arkin» er en motgift. Dette er bøker som vil hjelpe unge å mestre det ufattelige, og vekke viljen til å kjempe. Dette er bøker som kan redde liv. For mange vil ikke dette være bare en historie. Det vil være historiEN.» 

 En overveldet vinner!
Serieskaper H. L. Phoenix er overveldet over å motta verdens første Ravneringene-pris og har følgende å si: 
– Det er vanskelig å forklare med ord hva Ravneringene-prisen betyr for meg! Jeg blir veldig rørt av å tenke på dette. Det å personlig motta en pris fra en av mine aller største litterære forbilder er ganske unikt og beærende i seg selv. Men det innebærer også en økonomisk drahjelp, en følelse av å bli satt på kartet. Jeg tror prisen og alle ringvirkninger som medfølger kan løfte forfatterskapet mitt, og lille Arkin, betraktelig.
Vinneren jobber nå med bok III i serien om Arkin. En jobb han har regnet ut at tar ca. 2000 timer å gjennomføre, noe han planlegger å gjøre i løpet av 2022. 
– Det er hard jobb, men jeg elsker det. Det er jo dette jeg drømte om i så mange år.

 To fornøyde forleggere! 
Siri Pettersens egne fantasy-bøker kommer ut hos forlaget Gyldendal og forlagssjef Eva Thesen har følgende å si om Ravneringene-prisen: 
– Vi i Gyldendal er stolte av å være forlaget til hele Norges fantasydronning. Siri Pettersen er hardarbeidene, nøyaktig, et overflødighetshorn av fantasi og skaperkraft – og en stor inspirasjon for mange. At hun nå har opprettet Ravneringene-prisen for å gi ytterligere inspirasjon til nye stemmer innenfor fantasysegmentet, gjør oss stolte – men ikke overrasket, for Pettersens rause kvaliteter kjenner vi godt til.  

H. L. Phoenixs bøker utgis hos Egmont, og redaksjonssjef Tormod Løkling uttrykker seg slik om både pris og vinner: 
– At fantasy-dronning Siri Pettersen har opprettet Norges første fantasy-pris er, unnskyld uttrykket, utrolig prisverdig. Og at den aller første Ravneringene-prisen tildeles bokserien «Arkin», er en kjempekompliment til både Siri Pettersens dømmekraft og det fantastiske universet Helge Lee er i ferd med å skape. Jeg gratulerer dem begge!

Se H. L. Phoenix fortelle om Arkin-bøkene her:

Flere prisbelønte bøker fra Egmont finner du her:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564