Asterix gallerdattera

Tøffe Adrenaline utfordrer mannfolka!

19.11.2019

2019 er et jubileumsår for Asterix, og da passer det med et splitter nytt album! I verdens mest berømte tegneserie er det tradisjon for at historiene veksler mellom å utspille seg hjemme i landsbyen eller ute i den store verden. Etter en tur til Italia i 2017, er det igjen duket for uroligheter hjemme i landsbyen!

Gallerhøvdingens datter er det fjerde albumet som manusforfatteren Jean-Yves Ferri og tegneren Didier Conrad samarbeider om. Denne duoen er for lengst blitt fullverdige medlemmer av René Goscinny og Albert Uderzos fabelaktige univers, og fører Asterix’ verden videre for oss glade lesere.

Etter Asterix hos pikterne (2013), Cæsars papyrus (2015) og Italia rundt på tvers (2017) vender yndlingsheltene våre tilbake i et nytt eventyr: Gallerhøvdingens datter. Denne gangen møter vi Asterix og Obelix hjemme i landsbyen, og de beviser nok en gang at man ikke er nødt til å reise

verden rundt for å oppleve noe. Her er det flust av spenning! Datteren til den legendariske gallerhøvdingen Vercingetorix har romerne i hælene og finner tilflukt i landsbyen til våre uovervinnelige gallere. Snart har hun sørget for å irritere den eldre garde kraftig, slik tenåringer gjerne gjør …

Den mystiske jenta som ankommer landsbyen, blir snart gjenstand for enhver samtale. Hun er datter av … den du vet, men fremfor alt er hun en jente som står ovenfor ungdommens klassiske problemer og den relativt smertefulle overgangen til det kjedelige og forutsigbare voksenlivet – dette er kanskje det egentlige temaet for det 38. Albumet i serien om Asterix. Adrenaline er en sann heltinne med hverdagslige utfordringer såvel som romerske utfordringer. Hennes berømte far har aldri fått mer enn én rute i serien, men denne unge jenta er i høyeste grad til stede i albumet og bærer historien som ingen kvinnelig skikkelse har gjort det før i Asterix. Hun er stolt og sta, og hennes beslutninger er den drivende kraften som leder handlingen fra begynnelse til slutt!