Thorgal

Thorgal
Endelig er Europas beste fantasytegneserie samlet mellom stive permer.

Bokserien har en handling lagt til en vikingverden som minner til forveksling om Norge for 1000 år siden.

Thorgal hevdes å være Europas beste fantasytegneserie, og det er det ikke så vanskelig å si seg enig i. For norske lesere er serien kjent fra bladet Fantomet, der den er blitt publisert i flere tiår. Fantomet-lesere og mange andre har lenge sett frem til å se Thorgal samlet. Endelig skjer det – i bokserien Sagaen om Thorgal, i ti bind.

Serien handler om Thorgal Ægirsson. Som spedbarn ble han funnet på en flåte i sjøen av vikinger fra Nordlandet. Det var de som ga ham navnet – fornavnet etter tordenguden Tor og etternavnet «sønn av Ægir» etter havguden. Men guttebarnet som ble berget fra havet, viser seg å ha sin opprinnelse et helt annet, og mer mystisk, sted – han er «barn av stjernene».

I løpet av den spennende sagaen blir det klarere hva dette innebærer, i hvert fall kommer det raskt for en dag at den fredsæle Thorgal er eslet til noe helt annet enn et tradisjonelt familieliv i vikinglandsbyen. Skjebnegudinnene spinner sin vev, og Thorgal havner i de utroligste eventyr og må løse problemer av overmenneskelig art – ikke bare under fjerne himmelstrøk, også på reiser i både tid og rom.

Abonner