Jensmindre

Stripeserien Dunce lanseres i den spansktalende delen av verden!

25.08.2021

Stripeserien Dunce av Jens K. Styve får avtale med det meksikanske forlaget Océano – og lanseres snart i 21 spansktalende land!

Samtidig som Jens K. Styve er klar med sin nye stripesamling i Norge: «Dunce – Nedetid», så gjør det meksikanske forlaget Océano seg klar til å lansere den første boken om alenefaren i Nord-Norge i hele 21 spansktalende land. Til og med den spansktalende befolkningen i USA vil snart kunne se en Dunce-bok i bokhandelen.

– Dette er utrolig stort! En kjempemulighet for Styve og Dunce. Océano har distribusjon i samtlige spansktalende land, og er også en populær utgiver blant USAs store spansktalende befolkning, sier Tonje Tornes, redaktør i Egmont.

Det er i dag over 350 millioner mennesker i verden som har spansk som sitt morsmål. Mens 450 millioner mennesker behersker språket.

Forlaget tok direkte kontakt

Serieskaper Jens K. Styve kan fortelle at han ble kontaktet direkte av en redaktør fra Océano på Twitter.
– Hun digget Dunce, og kunne fortelle at hennes forlag allerede ga ut «Tommy og Tigern» og «En pingles dagbok». Da kjente jeg at dette kunne bli bra, sier Styve.

Tidligere i år har den første Dunce-boken blitt lansert på fransk av forlaget 404 Comics. Den har fått stor oppmerksomhet i tegneserie-nasjonen Frankrike, og kritikerne har skrytt hemningsløst av serien.
Styves franske redaktør, Nicolas Beaujouan, forteller i forordet til «Dunce – Nedetid» om hvorfor han måtte presentere akkurat denne norske serien til det franske folk. Han skriver blant annet:
«Jeg liker å si at mye av humoren i Dunce handler om dumhetene i våre moderne liv, samtidig som en skygge av melankoli flettes inn i bakgrunnen. Dette gir arbeidene til Jens et spesielt uttrykk – en helt egen vinkling og signatur
– Det er nok mulig at den gode mottakelsen i Frankrike er blitt lagt merke til i andre land, og derfor har skapt mer interesse rundt serien, sier Styve.

En alene-pappa langt mot nord
Dunce handler om en alene-pappa som fikser livet helt passe. Som lever godt med sin sønn –og kommuniserer enda bedre med sin hund. Og alltid er naturkreftene sterkt til stede i serien, om de så kommer med mørketid, snøstorm eller en varm sommerbris.

– Det er kanskje dette nordlige aspektet i serien som gjør den såpass annerledes – ja, nesten litt eksotisk – for folk som bor langt unna Polarsirkelen, spekulerer redaktør Tornes og legger til: – Uansett grunn, så er dette en helstøpt stripeserie, som klimprer på hjertestrenger i det ene øyeblikket, før du humrer anerkjennende over hverdagsirritasjoner i det neste. Det er ekstremt gledelig at andre språkområder også oppdager Dunce.

Stripe 1000!
I den norske Dunce-boka «Nedetid» som lanseres i august, dukker stripe nr 1000 opp.
– Charles Schulz, skaperen av Knøttene, sa at en stripetegner er en som kan tegne det samme dag etter dag, uten å gjenta seg selv. Det er et maraton, ikke en sprint, sier Styve.
Han forteller at da han startet med stripeserien, så var han full av tvil om dette kom til å fungere som et levebrød på sikt.

– Men så bare bestemte jeg meg for å lage 1000 striper. Uansett. Ikke mer vurdering for eller imot, bare gjennomføre det. Og etter det skulle jeg ta en alvorsprat med meg selv, legger han til.  – Så ja, jeg hadde planlagt å lage 1000 striper, men det er for dumt å stoppe nå!

Sjekk ut disse humorbøkene fra Egmont:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374