pondus-20tegnekonkurranse-20v2

Stor tegnekonkurranse i et stort nummer av Pondus

02.07.2018

I Pondus nr 7 utlyser redaksjonen en tegnekonkurranse, med vide rammer. Nå vil de ut og finne DEG som kan tegne!

- Vi tror det er mange flinke, visuelle historiefortellere der ute. Færre enn de som selv tror de er flinke, men likevel, sier Pondus-redaktør Tormod Løkling.

Derfor utlyses det i Pondus nr. 7 en stor konkurranse, med vide rammer. Eksempler på ting redaksjonen vil ha, er illustrerte blogger, illustrerte barnebøker eller episke tegneserier. Eller noe helt sjokk-forfriskende nytt og annerledes. Stikkordet er bare «visuell historiefortelling».

I juryen sitter blant andre direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre. Og premiesummene er til sammen hele hundre tusen blanke, skattepliktige kroner.

I bladet kan du se tre eksempler på nye, norske serier som redaksjonen er fan av. Blant annet får du en unik sniktitt på innholdet fra høstens «Krüger & Krogh»-album. Laget av Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabíček.

Frode Øverli tar også på de tusjflekkede spanderbuksene i dette nummeret. Det er hele femten år siden han sist laget en spesialhistorie med Pondus, men nå har han begått langlesningen «Alt for England!».

Her trekker han linjene tilbake til sin legendariske «Alt for Norge!», publisert i 1998, det siste året Norge var representert i et mesterskap med lag som skjeller ut dommeren på spansk og portugisisk, med en aksent som røper at de ikke kommer fra Den iberiske halvøy. En nykommer er det også plass til. Vi er stolte over å presentere bergenseren Therese Eide, som startet sin personlige tegneseriemammablogg «Intet nytt fra hjemmefronten» etter at hun plutselig ble trebarnsmamma.