Radio Gaga Soft

Radio Gaga bladet øker fra åtte til ti numre!

21.10.2019

Ett år etter at Øyvind Sagåsen lanserte humorbladet Radio Gaga – øker det fra 8 til 10 numre!

– Hvis du lager noe bra, vil folk ha mer av det. Ingen har ennå gått konk av å lage verdens beste fiskekaker. Vi i Egmont sier ikke at Radio Gaga er verdens beste blad; det ville være selvskryt. Likevel er det neppe tilfeldig at bladet nå går fra åtte til ti utgaver i året. Vi tror folk liker bladet. Men hvem vet, kanskje de bare kjøper Radio Gaga for å pakke verdens beste fiskekaker i det? sier redaksjonssjef og Radio Gaga-redaktør Tormod Løkling. 

Våren 2019 fikk Radio Gaga sitt eget blad – noe som var på høy tid for en tegneserie som har eksistert siden 2001 og snart teller 3 000 striper. Bladet ble svært godt tatt i mot av leserne, og kritiker Walter Wehus karakteriserte utgivelsen som «det beste humorbladet akkurat nå» på tegneserienettstedet Empirix. 

– Etter at Radio Gaga gikk gjennom en liten renovasjon og fikk eget blad, er det blitt enda mer moro å lage historier om denne gjengen! Gleder meg til å lage enda flere, nå når vi – fantastisk nok – øker til hele 10 numre i 2020, sier Radio Gaga-skaperen Øyvind Sagåsen. 

Dobbel bokforfatter
Øyvind Sagåsen er også dobbelt bokaktuell denne høsten. Både med samleboka: «Radio Gaga - Over til DAB», men han har til og med en bonusutgivelse med «Radio Gaga Første sending» som inneholder noe som ikke har vært tilgjengelig i bokform før, nemlig Radio Gagas aller første striper. 

Sistnevnte bok er et lite stykke Norges-historie fra 2001 – den gang folk røykte på barer, mobiltelefoner ble brukt til å snakke i og en prest var statsminister i Norge. 

Fakta: 
Stavangerbaserte Øyvind Sagåsen – opprinnelig fra Odda – har vært på trykk i rundt 350 publikasjoner i 10 land med vitsetegninger og forskjellige striper. Dette gjør ham til landets kanskje mest publiserte tegneserieskaper, noe som neppe er tilfeldig, siden han også er en av de morsomste.