Arkin 12

Prisvinnende bokserie solgt til Sverige og Danmark!

24.05.2022

Arkin-bøkene av H. L. Phoenix, er solgt til både Danmark og Sverige.

– Dette er noe jeg har både dagdrømt om i mange år og jobbet hardt for. Det føles ut som ytterligere to verdifulle brikker i puslespillet mitt legges i dag, sier en takknemlig serieskaper, H. L. Phoenix. 

«Arkin-Lysets vokter» er en vakker portalfantasy der drømmer blir virkelige, der ensomhet og savn redder liv, og der den minste personen kan kaste den lengste skyggen! Hvis han våger! 

Arkin er en ensom og engstelig gutt som alltid har følt seg annerledes. Men han er også smart og underlig talentfull i tegning. Det er åtte måneder siden han mistet moren sin, og tomrommet hun etterlot seg holder på å sluke ham hel. Men alt forandres den dagen en mystisk, gammel vaktmester på skolen etterlater en enda mer mystisk gåte til ham. Og idet han løser gåten åpner det seg en magisk verden ...

Vinner av Ravneringene-prisen
Tidligere i vår vant H. L. Phoenix (Helge Lee) Ravneringene-prisen, som den første noensinne. Prisen deles ut av fantasyforfatter Siri Pettersen, og har som intensjon å hylle ny norsk fantasy. 

Pettersen sa følgende om Arkin-bøkene: 
– «Arkin» er mye mer enn vakkert, det er en redningsplanke. Sårt og nakent. Historien dykker i tung tematikk, som trekker på egne erfaringer, men likevel evner den å løfte leseren, og det er nettopp der den treffer meg mest! Den illustrerer selve kjernen i hva fantasy er og kan være: Historier som gir mening til det meningsløse. Håp i det håpløse. Mange fortviler over verden, over svekket empati, og kynisme. «Arkin» er en motgift. Dette er bøker som vil hjelpe unge å mestre det ufattelige, og vekke viljen til å kjempe. Dette er bøker som kan redde liv. For mange vil «Arkin» ikke bare være en historie - det vil være historiEN. 

Arkin-bøkene vil bli gitt ut av det danske forlaget Turbine, samt Svenske Egmont. Du kan møte H. L. Phoenix under Lillehammer litteraturfestival neste uke, der han vil samtale med nettopp Siri Pettersen. Arrangementet finner sted Onsdag 1 juni kl 10.30.  

I Oslo kan du møte Arkin-skaperen hos Outland Oslo i Grensen, førstkommende lørdag (28 mai)  kl 13. 

Sjekk ut disse kritikerroste bøkene fra Egmont:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564