Nordlys heading

Nordlys-bøkene blir film!

05.08.2020

Nordisk film har kjøpt rettighetene til å lage filmer av de magiske Nordlys-bøkene!

– Dette er helt utrolig kult. Jeg er veldig glad for at det er store og dyktige Nordisk Film som endte opp med å kjøpe rettighetene til Nordlys. Nå gleder jeg meg til å se hvordan dette blir filmatisk, sier serieskaper Malin Falch, som både skriver og tegner Nordlys-bøkene.
En bokserie som nå har solgt over hundre tusen bøker og oversatt til fire land!

Basert på norsk folketro

Bokserien Nordlys er en portalfantasy med røtter i norsk folketro. Sammen med Sonja kan du bli med på en reise til det eventyrlige Norge. Sonja får en natt besøk av en fremmed gutt, som likevel virker merkelig kjent. Han er fra et magisk rike, og han tar henne med dit. De reiser på nordlyset og kommer til et Norge som ikke er likt noe vi ser til daglig, men som likevel finnes i alle som har sett nettopp nordlyset. En vakker, magisk og berusende reise til Nordens magi!

Utvide fanskaren

- Vi synes det er kjempestas at Nordisk Film deler vår tro på Nordlys også utenfor tegneserierutene. Nordlys har brutt mange grenser allerede, ikke bare har den som første tegneserie kåret til beste barnebok i 2018, den fantastiske historien til Malin Falch har også brutt landegrenser og bokserien vil nå bli utgitt i flere nordiske og  europeiske land, sier direktør Kjell Frostrud Johnsen i Egmont Kids Media. 
Han tror at en helaftens animasjonsfilm vil ytterligere utvide fanskaren til Nordlys og Malin, både i Norge og utlandet.

Produsent på filmen er Elisabeth Kvithyll gleder seg veldig til å starte på jobben.

- Nordlys er en portalfantasy som får norske sagn, eventyr og norrøn mytologi til å skinne. Det er en fantastisk oppgave å forvandle denne magiske reisen i nordisk magi til levende bilder – og inn i flere barnehjerter, sier Elisabeth Kvithyll som skal være produsent på filmene.

Hun har full støtte hos Sveinung Golimo - administrerende direktør i Nordisk Film Production.

- Vi er utrolig stolte og glade for få jobbe med å overføre Malin Falchs Nordlys univers til animasjonsfilm!  Dette er noe vi tror vil ha stort potensiale også internasjonalt, sier Golimo.

Sjekk ut flere tegneserier for barn her:

Kontaktperson:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374