Mørkalven utdrag

«Mørkalven - Alene» er Norges første manga-tegneserie!

24.02.2022

Helen Kaldheim (26) debuterer med «Mørkalven – Alene», en tegneseriebok som D2 kaller Norges første manga.

– Jeg tror det er mange flere tegnere som meg der ute. Vi visste bare ikke at det var mulig å lage og gi ut tegneserier i mangastil her i Norge, sier Kaldheim.

 «Mørkalven – Alene» handler altså om utenforskap, men også om vennskap og drømmer.

– Det er både spennende og litt skummelt, dette er min største drøm, tross alt, sier Kaldheim. – Jeg vet at den japanske magaindustrien er gigantisk, og stadig vokser seg stor rundt hele verden. Så det blir spennende å se hvordan en norsk tegneserie, som både emulerer og er veldig inspirert av den stilen, vil gjøre det.

– Jeg er veldig glad for at en journalist som tydeligvis er minst like våken og kunnskapsrik som meg selv, allerede har kalt Mørkalven Norges første manga, sier redaksjonssjef Tormod Løkling i Egmont.

– Nettopp dette slo oss også: Jøss, en så sjangertro bok, laget i Norge! Den måtte jo simpelthen bare komme ut under vår paraply Nordic Manga.

Handlingen i Mørkalven
Alle mørkalver er blitt utryddet, bortsett fra en liten gutt som vokser opp blant hvitalver. Hans navn er Caim. Etter den store krigen mellom alvene er Caim dømt til et vanskelig liv, fordi nesten alle hater ham og ønsker ham død. En dag forteller læreren om et sted som heter Joker. Der kan alle leve i fred, uansett hvem de er. 

Caim får et sted å drømme om, og han får overraskende nok også en venn. En ny gutt på skolen som ikke ser ut til å bry seg om Caims mørkere hudfarge. Men vil vennskapet vare hele veien fram til det mystiske stedet Joker?

Mangaskaper Helen Kaldheim, som er både cosplayer, barista og mangategner,sier at hun med boken sin ønsker å bidra til større utbredelse av manga blant ungdom i Norge. Hun er litt usikker på hvor mange bøker det vil bli i ungdomsserien om Mørkalven, men antyder minst syv.

Sjekk ut disse episke tegneseriene fra Egmont:

Helen

Mørkalven - Alene

Nyhet for ungdom!
Arkin bok 2 - Håpet er endelig i butikkene!

Arkin bok 2 - Håpet!

Andre bok i serien om Arkin!
Cha Sandmæl

Dragens Øye 2 - Angrepet

Kha og Ranja er i trøbbel!
Nordlys 5

Nordlys bok 5

Bestselgeren!
Oppfinneren 1

Oppfinneren - jakten på evighetsmaskinen

Drømmen om å bli en oppfinner!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564