Lev Landlig Drømmen om Småbruk

Lev Landlig lanserer boken «Drømmen om Småbruk»

27.09.2019

"Småbruk" er faktisk det mest søkte ordet på Finn. Boken «Drømmen om Småbruk» tar for seg 18 familier som har fulgt drømmen, og valgt å flytte fra byen til landet.

Boka er rikt illustrert med stemningsfulle bilder, og historiene beskriver de romantiske ideene mange har om det gode livet på landet. Vi får en oppfatning om at drømmen om landet lever sterkt i oss som et ekko fra fortiden, spesielt for dem som har sett seg lei av det kaotiske bylivet. Redaktør Kjersti Myhre i Lev Landlig, som selv har fulgt småbruksdrømmen, sier at boka illustrerer godt de menneskene som har tatt steget.

- Det er ekte historier om jordnære mennesker som byr på ærlige fortellinger om livsstilen de har valgt, oppturer og nedturer – men først og fremst gleden over å leve tett på dyr, natur og tradisjoner, sier Myhre.

Til tross for at småbruk er det mest populære søkeordet på Finn, viser statistikken at folk flytter bort fra landet og inn til byene, ikke omvendt.

- Utviklingen går en vei og det er inn til byen – og derfor trekkes vi mer enn noen gang til livet på landet – og drømmen om et enklere liv, mer i takt med oss selv, med tid og rom til å puste fritt, dyrke egen mat og pusle med hobbyer, sier Myhre.

Boka gir også leseren praktiske tips om alt fra oppussing i småbarnsfasen til hvordan starte med høner. Målet er å utgi en bok som kan være til inspirasjon, trøst og nytte. Hvor motivasjonen til boka kommer fra er tydelig.

- Det er vår suksess med magasinet Lev Landlig – som er det livsstilsmagasinet som har vokst mest i opplag de siste årene. Og beundringen for de fantastiske menneskene og småbrukene vi har fått besøke og lage reportasjer om, sier Myhre.

Boken fås kjøpt i nettbutikken bladkiosken.no og i bokhandlere over hele landet.