blacksad

kritikerroste Blacksad – endelig på norsk igjen!

11.04.2022

De sterke, helstøpte historiene og kraftfulle akvarellene i «Blacksad» vakte stor oppmerksomhet fra første stund og har gjort stor suksess over hele verden. Serien er laget av Juan Díaz Canales og Juanjo Guarnido og oversatt til 26 språk.

«Noen dager er det ikke lett å holde på frokosten. Særlig når du blir presentert for liket av en gammel flamme ... alt som er igjen av en vakker drøm.»

Disse illevarslende linjene åpner det første albumet i serien om privatdetektiven John Blacksad, «Et sted blant skyggene», der han må etterforske drapet på den berømte skuespilleren Natalia Willford, som han en gang hadde et forhold til.

Tatt leserne med storm
– Antropomorfe tegneserier for voksne gjør ikke så ofte stor suksess, men «Blacksad» tok både publikum og kritikere med storm fra første utgivelse, forteller redaksjonssjef i Egmont, Iselin Evensen. 

Blacksad befinner seg i en storby som er til forveksling lik New York på femtitallet. Hardtslående og røffe miljøer skildres med personifiserte dyreskikkelser i hovedrollene. Serien byr på både hardkokt thriller og desillusjonert samfunnskritikk, drap og politikk, slik det forventes av enhver god krim noir.

Et kunstverk
– Den finstemte kombinasjonen av Díaz Canales’ mørke krim noir-manus og Guarnidos slående vakre akvareller sørget for at «Blacksad» både ble en bestselger og en yndling blant andre tegnere. Tegneserien er en fest å lese, og hver bidige rute er et lite kunstverk i seg selv, forteller Evensen! 

I de klassiske krim noir-romanene blir storbyen gjerne fremstilt som en jungel, og i Blacksad trekkes det enda lenger – her er ikke engang befolkningen menneskelig. Gorillaer, rotter, krokodiller og vakre, kattemyke kvinner lever side om side, og hvilken art de tilhører, avhenger av hvilke karaktertrekk og personlighet de ellers besitter. John Blacksad er selv en svart katt med hvit snute.

«Blacksad» er skapt av spanjolene Juan Díaz Canales og Juanjo Guarnido. Serien har vunnet flere høythengende priser, bl.a. fra festivalen i Angoulême og Eisner-priser.

«Et sted blant skyggene» er første bok i bokserien Blacksad.

Sjekk ut disse tegneseriebøkene fra Egmont:

Thorgal 5

Thorgal - barnet fra stjernene

Fantasy-verk av episk klasse!
Kvikk

Kvikk gifter seg!

Nytt Sprint-album nå!
Sidequest rett

Sidequest - det midlertidige brorskap

Fantasy--parodi av klasse!
Dommeren

Lucky Luke - Dommeren

Et klassisk Lucky Luke-hefte

For mer informasjon ta kontakt med:

Iselin

Iselin Røsjø Evensen

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
47 92699968
Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374