Nordlys 4 - riktig

Kampen i trollriket!

23.03.2021

Nordlys bok 4: Trollriket starter med et førsteopplag på 10 000 bøker, og et forhåndssalg på 1200. Malin Falchs barnebokserie har virkelig bergatt norske barn.

– Det blir vanskeligere og vanskeligere for hver bok, men jeg er veldig fornøyd med resultatet denne gangen. Jeg tror faktisk «Trollriket» er den boken jeg er mest fornøyd med, sier Malin Falch.

Hun har nettopp signert 1200 forhåndsbestilte bøker av Nordlys bok 4, en økt som varte i nærmere 5 timer. Sammen med de andre Nordlys-bøkene er totalopplaget nå oppe i 180 000 bøker, og rettighetene er solgt til 7 land samt at Nordisk film har sikret seg filmrettighetene.

Besøk inn i berget
I den fjerde boken drar Sonja, Lotta og Espen ut på en farefull ferd inn i berget der trollene bor. Oppdraget er å redde onkel Henrik. De får en overraskende hjelper med seg på veien, men gode krefter til tross, det er ingen fra Jotundalen som kan slå trollene i deres eget hjem! 

Bokserien handler om 14-år gamle Sonja som blir med den mystiske unggutten Espen gjennom en portal til en magisk versjon av Norge. Først virker den nye verdenen forlokkende og vakker, men etter hvert avdekkes store farer og sterke konflikter.

På toppen av bestselgerlistene
De tre foregående Nordlys-bøkene har alle herjet på bestselgerlistene de årene de kom ut, og bok 1 vant hele tre priser i 2018. Mens den frittstående Nordlys-boken Bjørnar vant Kulturdepartementets pris for beste tegneserie i 2019.

– Malin Falchs eventyrlige ferd mot toppen av bestselgerlistene overgås bare av heltinnen Sonjas eventyr i «Trollriket», sier redaksjonssjef i Egmont, Tormod Løkling.

Han mener at Falch holder på å skrive og tegne seg inn som en av de store i norsk barnelitteratur.
– Det enkleste beviset er salgstallene til de tre første bøkene i «Nordlys»-serien. Og nå – allerede før vi har salgstall inne på nummer fire – ser vi det lettest på kvaliteten; en kvalitet som nettopp er grunnen til de foregående bøkenes store popularitet, sier Løkling.

De sju landene som til nå har sirket seg Nordlys-rettighetene er: Sverige, Danmark, Finland, Island, Bulgaria, Polen og Nord-Makedonia. Nordlys og Malin Falch inngikk også nylig en avtale med Garnius – om å lage utvalgte strikkeoppskrifter inspirert av klærne til Nordlys-karakterene.

Som første tegneserie for barn er Nordlys bok 1 nå pensum på lærerutdanningen i Høyskolen i Østfold. Samt en del av det internasjonale forskningsprosjektet: Visuale Language Lab! 

Om Malin Falch:
Serieskaper Malin Falch (f. 1993) kommer fra Trondheim. Hun tok sin utdannelse i San Fransisco på det prestisjetunge Academy of Art University.  Der vant Falch tre studentpriser, for beste design, beste animasjon og beste bakgrunnsdesign. Falch har tidligere jobbet for spilldesignselskapet Zynga Inc., men sa opp jobben for å flytte til Norge og jobbe med Nordlys-serien. Nordlys Trollriket er hennes sjette bokutgivelse.

Se boktrailer her:

Nordlys bok 4
Sonja, Espen og Lotta må inn i trollenes rike for å redde onkel Henrik. Men kan egentlig noen bekjempe trollene i berget deres?

Flere episke barnebøker fra Egmont:

Ragnarok

Ragnarok - Fenrisulven

Vinner av Arks barnebokpris!
Frida

Frida og jakten på nesehårene

Kritikerrost barnebok av Frode Øverli
Nordlys 3

Nordlys bok 3 - Kråkesøstrene

Terningkast 6 i VG!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374