hjemmetbok-1-forsiden

«Hjemmet – slik det var», datidens sosiale medie

26.06.2015

Hjemmets nye bokserie forteller historiene om hvordan det var i de tusen hjem i sin samtid. Første bok i serien er fra perioden 1970-1973.

Hjemmets nye bokserie forteller historiene om hvordan det var i de tusen hjem i sin samtid. Første bok i serien er fra perioden 1970-1973.

Mimrefaktoren er høy. Lattersalvene kan bølge, og ikke minst er dette et historisk tilbakeblikk på kvinne- og familielivet slik det var.

Serien starter med første del av 1970-tallet. Det viser et sammensatt bilde: Side om side med spalten "Kvinne kjenn din kropp" diskuterte leserne om det var greit for damer å by opp herrer til dans, og de profilerte reporterne titulerte intervjuobjektene sine med De. Med unntak av Åse Kleveland, som var moderne og ikke trodde på ekteskapet. Intervjuet med henne er et av høydepunktene, men boken presenterer alle aspekter i et familieblad, fra gryteretter og matkort til boligreportasjer og hekleoppskrifter. Og annonsene - dette var perioden med de siste sigarettannonsene. Motereportasjene viser ganske riktig både maxi og hotpants, men sistnevnte er ledsaget med en advarsel til den voksne kvinne om "voksne lår" som kan stille seg "sørgelig i veien" for å ta dem i bruk.

-Dette er historier om norsk folkeopplysning og dokumentasjon av norsk pressehistorie. Hjemmet og ukebladene med sine spørrespalter og sin delekultur var forløperen til sosiale medier, sier Hjemmets nye redaktør, Elisabeth Lund-Andersen.

Hver uke selges over 160 000 utgaver av Hjemmet i Norge. Det gjør det 104 år gamle ukebladet til Norges desidert største. Også i 1970 var Hjemmet store, og bladet var for hele familien.

Kontakt
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør, t. 932 45 255
Christina Dorthellinger, kommunikasjonssjef, t. 474 89 175

Hjemmet - slik det var! 1970-1973
Første bok i en serie med utvalgt innhold fra ukebladet Hjemmet. Stort format, innbundet, 248 sider.
Veil. pris 399,-
Utgiver Egmont Publishing

Selges gjennom univers.no

Her presenterer redaktør Elisabeth Lund-Andersen boken på TV 2, God morgen Norge:
http://sumo.tv2.no/programmer/hjemmet-har-dokumentert-kvinneliv-i-104-aar-927044.html