Den Store Bakeboka

Hjemmet følger i Ingrid Espelid Hovigs fotspor, og lanserer ny «bakebibel»

19.09.2019

Basert på deres rikholdige arkiv lanserer Hjemmet en splitter ny bakebok laget for å passe til alle livets anledninger – fra hverdagsfrokost og kaffekos via barnedåp, bursdager og bryllup til gatefest og dugnad.

Den nye utgivelsen, «Den Store Bakeboka», tar opp tradisjonen fra Ingrid Espelid Hovigs «Den rutete kokeboken» (1982) og har som mål å gi folket alt de trenger for å lykkes når det gjelder baking.

- Ingrid Espelid Hovig var hele Norges matmor i flere tiår – hvis vi kan ta opp litt av arven etter henne blir jeg både stolt, glad og rørt, sier Hjemmet redaktør Anne Vestad.

Ukebladet Hjemmet ble grunnlagt for over 100 år siden, og har siden da samlet opp et rikholdig arkiv. En av de sentrale stoffområdene til Hjemmet har alltid vært matlaging og baking. Ambisjonen bak den nye boka er høy.

- Stoff om mat og baking har alltid vært viktig i Hjemmet, og vi vet at det er stor interesse for dette. Nå ønsket vi å slå skikkelig på stortromma og lage Norges nye «bakebibel» basert på alt gullet vi har i det rikholdige arkivet vårt, sier Vestad og fortsetter:

- Boka har som mål å være enkel og lett tilgjengelig. Alle råvarer er lette å få tak i på lokale butikker og ingen av oppskriftene inneholder ingredienser folk vil ha trøbbel med å uttale. Det eneste folk trenger å gjøre er å følge oppskriftene trinn for trinn, og de vil garantert imponere både svigermor og venninnene sine.

Med sine 460 sider og over 200 oppskrifter, har boka et mål om å fylle et tomrom i oppskriftsmarkedet. Det er mange ivrige hjemmebakere som har savnet en bok som har med alle typer bakverk.

- Den store bakeboka tar for seg alle typer bakst – her finner du alt fra kremkaker og pavlova via småkaker og muffins til grovbrød og loff. Det at vi har samlet alt dette mellom to permer tror og håper jeg folk vil sette pris på.

Boken er å finne i bokhandlere over hele landet.

Store_Bakeboka