topp-espen-2

Espen Asheim blir ny administrerende direktør i Egmont Publishing

11.12.2014

Espen Asheim (51) er ansatt som ny administrerende direktør i Egmont Publishing i Norge.

Asheim kommer fra stillingen som konstituert konsernsjef i Bertel O. Steen Invest. Han har tidligere blant annet jobbet som konsernsjef i VIA Travel Group ASA, administrerende direktør i Elektroskandia AS, og administrerende direktør i Telenor CTV/Canal Digital Norge.

Styreleder Torsten Bjerre Rasmussen sier at Asheim var det naturlige valget i et sterkt felt av kandidater. 

-Egmont Publishing er en stor, kompetent og livskraftig virksomhet. Det vi vektla og vurderte som viktig, var å finne en sterk leder med bred erfaring fra både utvikling og endring. Det var også viktig at den nye lederens personlige verdier tilsvarte Egmonts verdier. Kunne dette kombineres med erfaring fra mediebransjen, ville det være perfekt match. Det har vi lyktes med ved ansettelsen av Espen Asheim som ny direktør for Egmont Publishing Norge, sier Bjerre Rasmussen.

-Egmont Publishing er den absolutt ledende aktøren på sitt felt i Norge, og jeg gleder meg stort til å komme i gang. Jeg har allerede fått anledning til å møte et meget kompetent lederteam som forvalter sterke merkevarer som er kjent for de fleste av oss.  Sammen skal vi meisle ut en retning for fortsatt leveranse av godt innhold tilpasset tydelige målgrupper, uansett plattform, sier Espen Asheim.

-Endringstakten i mediemarkedet øker for hver dag som går. Det er derfor viktig at vi videreutvikler eksisterende magasiner og ukeblader i takt med våre målgrupper. Samtidig skal vi jobbe innovativt med lansering av nye digitale konsepter. Jeg ser ingen selskaper som er i bedre stand til å gjøre dette enn Egmont, sier Asheim.

Espen Asheim vil også gå inn i styret i TV 2, hvor han avløser Olav Sandnes som tiltrer som ny TV 2-direktør den 5. januar.

-Jeg ser frem til å få Espen Asheim inn i styret for TV2. Espen har en meget solid bakgrunn, også innenfor TV der han har hatt flere ledende stillinger. Med Olavs skifte til TV 2 og Espens rolle som administrerende direktør i Egmont Publishing og styremedlem i TV 2, kan samarbeidet mellom Egmont Publishing og TV2 bli ytterligere styrket, uttaler TV 2s styreleder, Hans Carstensen.

Espen Asheim er utdannet siviløkonom med MBA fra Texas A&M University/Mays Business School, er gift og har tre barn.

Espen Asheim tiltrer 1. januar 2015.

Kontaktpersoner:
Påtroppende administrerende direktør, Espen Asheim, tlf . 91 34 65 15
Styreleder i Egmont Publishing, Torsten Bjerre Rasmussen, tlf. +45 39 45 74 01
Styreleder i TV 2, Hans Carstensen, tlf. +45 33 30 51 21
Direktør HR/kommunikasjon, Sarah Willand, tlf. 93 60 63 05