petbe-20171221-201653-20009

Egmontansatte gir 100 000 kroner til Treffpunkt

21.12.2017

«Treffpunkt – møteplass for barn og unge» i regi av Kreftforeningen får julegaven på 100 000 kroner fra ansatte i Egmont Publishing. Gaven går til Treffpunkts arbeid over hele landet.

«Treffpunkt – møteplass for barn og unge» i regi av Kreftforeningen, mottok ansatte i Egmont Publishing sin julegave for 2017. Fv. Rina Blekkerud, redaksjonssjef i Kamille og Birgitte Senstad, akjsonsmedarbeider fra Treffpunkt/Kreftforeningen.

I november inviterte Egmont Publishing via vår Facebook-side  interne og eksterne til å foreslå sin kandidat til årets store julegave fra de ansatte. Det er femte gang Egmont Publishing deler ut ansattes gave, og tidligere mottakere har vært LMSO, Sykehusbarn, Sykehusklovnene og Norsk Folkehjelps flyktningmottak for mindreårige.

Hele 27 kanididater ble i år foreslått av følgere på sosiale medier og internt. Til slutt falt den interne juryen ned på seks kandidater som de ansatte har valgt blant:

Amandaprosjektet
Se Meg – Barn som pårørende
Hørselshemmedes barn
Treffpunkt (Kreftforeningen)
Barnas Jurist
ROBUST (Kirkens Bymisjon)

I utvelgelsen er det lagt vekt på Egmontfondens kriterier som tilgodeser barn og unge, og har fokus på å støtte og bygge opp under utsatte barn og unges læring og livsmestring.

- Å støtte et veldedig formål er i tråd med Egmonts sterke sosiale profil. Denne gaven er meningsfull for oss alle og flere burde gjøre det samme, sier Rina Blekkerud, redaksjonssjef i Kamille og ansvarlig for utdelingen av årets gave.

Årets vinner er Treffpunkt. Det er en møteplass for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død. Det er Kreftforeningen som står bak, men tilbudet gjelder også barn som er pårørende i andre sykdommer.

Treffene arrangeres en til to ganger i måneden over hele landet. Dit kan barna komme med den bagasjen og de tankene de har, og de treffer andre barn med lignende erfaringer.

Og som ett av barna sier:

«Jeg synes det er veldig fint at man kan vise følelser. Fordi det er jo litt vanskelig å snakke om det på skolen og sånn, fordi der er det ikke så veldig mange som har opplevd det. Men på Treffpunkt så er det ganske mange som har gjort det.»

- Vi gir vår julegave til Treffpunkt og takker for den omsorgen de gir til så mange barn og unge. Det er en glede å få lov til å være med å hjelpe dem i deres arbeid, avslutter Rina.