egmontansattesgave2016

Egmontansatte gir 100 000 kroner for å bekjempe seksuelle overgrep mot barn

21.12.2016

Landsforeningen mot seksuelle overgrep (LMSO) får julegaven på 100 000 kroner fra ansatte i Egmont Publishing. Gaven går direkte til opplæring av barneskolelærere på Østlandet og i Bodø

Foto: Fra venstre adm.direktør Espen Asheim fra Egmont Publishing, Stine Kühle-Hansen og Anne Berit Fagernes fra LMSO, redaktør i Foreldre Mari Midtstigen.

Vinneren i år er organisasjonen LMSO, Landsforeningen mot seksuelle overgrep. Organisasjonen vil bruke pengene på et konkret undervisningsprosjekt om seksuelle overgrep for lærere i barneskolen i Oslo og Bodø som nå kan realiseres takket være gaven.  

I november inviterte Egmont Publishing alle som ønsket internt og eksternt til å foreslå sin kandidat til årets store julegave fra de ansatte. Det er fjerde gang Egmont Publishing deler ut ansattes gave, og tidligere mottakere har vært Sykehusbarn, Sykehusklovnene og Norsk Folkehjelps flyktningmottak for mindreårige.

Hele 46 kanididater ble i år foreslått av følgere på sosiale medier og internt. Til slutt falt den interne juryen ned på sju kandidater som de ansatte har valgt blant:
•Barnas Jurist
• LMSO - Landsforening mot seksuelle overgrep mot barn
• Amandaprosjektet – strikk, hekling og bamser til premature og syke babyer
• Sunnaasstiftelsen, Camp Spinal UNG
• ROS – Kampen mot spiseforstyrrelser
• VIVIL IL – IL for handikappede barn og unge - vivilil.no
• Ung Kreft - ungdom som har hatt kreft hjelper ungdom som har kreft – ungkreft.no

- Å støtte et veldedig formål er i tråd med Egmonts sterke sosiale profil. Denne gaven er meningsfull for oss alle og flere burde gjøre det samme, sier kommunikasjonssjef Christina Dorthellinger.

LMSO skriver i en melding:
 - Gaven fra Egmont setter oss i stand til å gjennomføre prosjektet i Oslo, på Østlandet og i Bodø. Å høre våre erfaringskonsulenter snakke om en barndom preget av overgrep og traumer, er et sterkt møte med en virkelighet som mange helst vil beskytte seg mot. Men dette er barnas ståsted, og deres hverdag. Det må vi som voksne orke å ta innover oss og gjøre noe med, sier Anne Berit Fagernes, styreleder i LMSO. Barn er aktive på sosiale medier. Det gjør nettet til en stor lekegrind for overgripere. - Avsløringene i Dark room-saken bekrefter det vi allerede vet – at mennesker er i stand til å begå de mest groteske handlinger mot barn og spebarn. Både skole og hjem må ta ansvar og lære barna nettsikkerhet, sier styreleder i LMSO, Anne Berit Fagernes.

LMSO ønsker også en bevissthet på at overgrep mot barn er kjønnsnøytralt. Både gutter og jenter er utsatt, og overgriperne er både kvinner og menn. NRKs dokumentar om utsatte menn viser nettopp dette, og bidrar til viktig folkeopplysning – helt etter vårt hjerte.

-Forskning viser at traumatisering i barndommen trolig er vår tids største helseproblem. Kampen mot overgrep er rett og slett kampen for bedre folkehelse. Hvis vil legger fra oss tabuet, våger å være nysgjerrige og stiller spørsmål, skaffer vi oss viktig kunnskap. Da blir det vanskeligere å være overgriper. De har alt å tjene på at vi er passive, derfor skal vi handle, sier Fagernes.

Kontaktinformasjon:
Christina Dorthellinger, kommunikasjonssjef i Egmont,  T:  474 89 175

Anne Berit Fagernes, styreleder LMSO, T:  926 76 968
Stine Kûhle-Hansen, regionansvarlig LMSO Østlandet. T: 993 30 228
Les mer om LMSO her: http://www.lmso.no/

Tidligere mottakere av ansattes julegave:
2013: Sykehusbarn
2014: Sykehusklovnene
2015: Norsk Folkehjelp, Torshov Transittmottak for unge flyktninger som er i Norge alene
2016: LMSO