konkurranse

Egmont utlyser stor tegneseriekonkurranse!

18.05.2021

Egmont utlyser en episk tegneseriekonkurranse med 100 000 kr i premiepotten.

Malin Falchs serie «Nordlys» har vært en gigantsuksess for Egmont med over 200 000 bøker i opplag, salg av filmrettighetene til Nordisk film, eksport til seks land og uke etter uke på topp av bestselgerlistene uansett sjanger i Norge. 

I kjølvannet av «Nordlys» har det blitt utgitt flere episke tegneseriebøker fra Egmont det siste året, som alle er unike i form og innhold, men som har én ting til felles: De vil skape leseglede hos barn og unge. Og ser vi på opplagstallene, så lykkes de tydeligvis med dette. 

Nye stjerneskudd
«Arkin», «Dragens øye», «Ragnarok» og «Snøkattprinsen» har allerede rukket å nå fram til sitt publikum. «Ragnarok – Fenrisulven» vant også Arks barnebokpris i 2020. Til sammen har de et opplag på over 30 000 bøker, og det disse utgivelsene vitner om, er en ny gullalder for norske tegneseriebøker. En gullalder Egmont har ambisjon om å få til å skinne enda sterkere. 

 Derfor utlyser vi en stor tegneseriekonkurranse for å få flere talenter på laget. Sjangeren er episke tegneserier, altså ikke striper, men en lang fortelling som passer i bokform. Tematisk trenger ikke konkurransebidragene ha noe som helst til felles med bøkene Egmont allerede har publisert. Men vi foretrekker at historiene er vinklet mot barn og unge. 

Kriterier for å delta
Innsendelsesfristen er 1. september. Kravet til de innsendte bidragene er minst fem helt ferdige sider pluss en tekst på maks én side som trekker opp linjene for konseptet. Deltakere kan også gjerne legge ved konseptkunst og karakterbeskrivelser hvis dette er relevant for tegneserien.  

Førstepremien er 50 000 kroner, annenpremien 30 000 kroner og tredjepremien 20 000 kroner. I tillegg får finaleheatet fra 4. til 10. plass gavekort på 1 000 kroner fra nettbutikken serie.no.

Egmont vil ha en opsjon på å utgi vinnerbidragene i ett år fra vinnerne kåres, noe som skjer 15. oktober. Eventuelle bokutgivelser som kommer ut av konkurransen, vil i tillegg til prispengene få en royaltyavtale.
Juryen består foruten redaktør Tonje Tornes og redaksjonssjef Tormod Løkling fra Egmont av serieskaperne Malin Falch («Nordlys»), Odin Helgheim («Ragnarok»), Dina Norlund («Snøkattprinsen»), H.P. Phoenix («Arkin») og Charlotte Sandmæl («Dragens øye»). 

Bidrag må sendes inn innen 1. september til konkurranse.2021@egmont.com. Ikke større enn 10MB, så ikke innboksen kneler.

Tips til dem som vil delta og annen informasjon om konkurransen vil hele tiden oppdateres på denne siden: 
https://www.storyhouseegmont.no/episk-tegneseriekonkurranse

Se jurymedlemmenes egne bøker her:

Nordlys 4 -rett

Nordlys bok 4 - Trollriket

Vår bestselger!
Arkin rett

Arkin Lysets vokter

Ny bokserie om savn og magi!
Dragens øye - liten

Dragens Øye - Forrådt

Besettende ny barnebokserie!
Snøkattprinsen

Snøkattprinsen

Om mot og sannhet!
Ragnarok

Ragnarok - Fenrisulven

Få førstebok til redusert pris!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564
Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374