16-10-20egmont-banner-donaldduckregnskov-887x499-20-2-

Egmont støtter Regnskogsfondet

16.10.2015

Pocket-boken «Donald i regnskogen» gis ut i anledning NRKs TV-aksjon 2015 hvor inntektene går til Regnskogsfondet. For hver solgte eksemplar av Donald i regnskogen får Regnskogfondet 10 kr.

 

Denne spesialutgaven har flere redaksjonelle sider som forklarer barn og unge hva regnskogsfondet er og hvorfor deres arbeid er viktig.

I tillegg kan man lese alt fra klassiske Barks-historier til Mikke Mus-historier av Massimo De Vita. Fellesnevneren for historiene er at de handler om truet natur eller dyrearter.

Regnskogsfondet er en av verdens ledende regnskogsorganisasjoner. Fondet ble grunnlagt etter at musikeren Sting og indianerhøvdingen Raoni i 1989 reiste verden rundt med sitt alarmerende budskap om regnskogen.

Regnskogsfondet støtter prosjekter i Bolivia, Brasil, Ecuador, Paraguay, Peru, Venezuela, Indonesia, Malaysia, Papua Ny-Guinea, Myanmar og den demokratiske republikken Kongo.

Gjennom TV-aksjonen vil enda flere lokalsamfunn få de nødvendige verktøyene som gir dem en trygg framtid i regnskogen.

Donald-bladet gir Regnskogsfakta
I tillegg til pocket-utgivelsen er Donald-bladet denne uken full av Regnskoghistorier. Det følger med en stor regnskogplakat flere oppgaver og masse interessant regnskoginfo.

På søndag kan du se Donald-tegneren Arild Midthun i NRKs studio, der han skal duckifisere flere av Regnskogsfondets støttespillere. Høystbydende seer kan også bli duckifisert av Donald-tegneren.