sykehusklovnene-20kalender

Egmont lager kalender for Sykehusklovnene

09.11.2015

Egmont Publishing har i samarbeid med Sykehusklovnene fått noen av landets beste serieskapere og malere til å tegne sin egen sykehusklovn.

Disse er samlet i denne unike Jubileumskalenderen for 2016, der alt overskuddet av salget utelukkende går til Sykehusklovnenes viktige arbeid med barn på sykehus.
 
Klovnene bidrar til positive opplevelser og pusterom for barn og unge i en ellers krevende livssituasjon. Sykehusklovnenes hovedmål er: «Alle barn innlagt på sykehus skal få besøk av sykehusklovner».

– Vi er veldig stolte av å ha laget Sykehusklovnenes jubileumskalender for 2016 sammen med Egmont og disse flinke kunstnere, sier Kristin Zachariassen, daglig leder i Sykehusklovnene.

Kalenderen inneholder tegninger av Finn Graff, Frode Øverli, Lise Myhre, Fredrik Skavlan, Nils Ole Oftebro, Børge Lund, Lisa Aisato, Svein Nyhus, Nils Axle Kanten, Eldbjørg Ribe, Hanne Sigbjørnsen og Emma Aasbakk Engen. De har alle sin unike forklaring på hvorfor de bidrar.

Nemi-skaperen Lise Myhre sier følgende:
– Jeg tar av meg hatten for Sykehusklovnene som bringer glede og latter til syke barn, og lysere øyeblikk til frynsete foreldre. De gjør en fantastisk jobb hvis verdi ikke kan måles i ord.

Mens serieskaperen Fredrik Skavlan, også kjent fra tv, kommer med følgende hilsen til klovnene:
– Sykehusklovnene bidrar til å gjøre en vanskelig tid bittelitt lettere for hardt prøvede barn, og for det får de i alle fall min takk.

Kalenderen kan kjøpes i bokhandleren, i enkelte matvarebutikker og gjennom Egmont Publishings nettbutikk Univers.no

– Det har vært en stor ære å få jobbet med det viktigste sosiale engasjement for Egmont publishing dette året. Sykehusklovnene skaper den beste hverdagsmagien, og ved å kjøpe årets fineste julegave støtter du denne, sier tegneserieredaktør Tonje Tornes.

For mer info ta kontakt med:
Daglig leder for Sykehusklovnene Kristin Zachariassen, tlf 45 05 99 77, kristin@sykehusklovnene.no

Tegneserieredaktør i Egmont Publishing Tonje Tornes, tlf 92869374,
tonje.tornes@egmont.com

Fakta om Sykehusklovnene
Sykehusklovnene hadde sin spede oppstart i 2001 med gründer Tove Karoliussen og hennes klovn Beate Kræsj Pling. I dag er vi en ideell organisasjon med 25 profesjonelle skuespillere/klovner tilknyttet organisasjonen. Sykehusklovnene driftes på søknads- og gavemidler. Daglig leder er Kristin Zachariassen, kunstnerisk leder er Elisabeth Helland Larsen og styreleder er Geir Lippestad.