Victor og Odin
Foto: Fredrik Arff

Edelmot: – En drøm i oppfyllelse!

29.05.2023

Tegneserieskaper Odin Helgheim har alltid drømt om å lage tegneserier med en kompis. Nå har han tegnet fram TV-profil Victor Sotbergs «Edelmot»-historie. Den første boka i denne tegneserietrilogien om gaming er nå tilgjengelig hos bokhandlere over hele landet.

– Det har vært fantastisk å jobbe med Victor! Jeg har alltid drømt om å lage en tegneserie sammen med en kompis, og nå har det gått i oppfyllelse. Vi har hatt det gøy og lært masse av hverandre, sier Odin Helgheim. Helgheim står blant annet bak den populære «Ragnarok»-serien, og vant Arks barnebokpris med sin debutbok i 2020.

Sammen med programleder og TV-profil Victor Sotberg har historien om den virtuelle fantasiverdenen Edelmot blitt til: Edelmot er et spill hvor folk lever som de vil, drar ut på eventyr, bekjemper monstre og lever ut alle sine drømmer. Er du sterk i Edelmot, er du også populær i den virkelige verden.

Tar gaming på alvor

Med bøkene om Edelmot ønsker tegneserieskaperne at gaming skal tas på alvor:
–  Jeg hadde ikke så mange venner på ungdomsskolen, og det er nesten litt trist å si, men jeg følte at karakterene i spillverdenen var vennene mine. Der kunne jeg forsvinne inn og være helten, føle meg sterk og kul og spesiell. Noe jeg ikke følte til dagligdags, sier Victor Sotberg.  

Inspirert av sin egen oppvekst forteller Sotberg historien om «Edelmot». En tegneserie som er utviklet i et kreativt fellesskap mellom Sotberg og Helgheim, der Sotberg forteller og Helgheim tegner. Handlingen er inspirert av Sotbergs ungdomstid, som har vært åpen om at gaming var viktig for å føle tilhørighet og samhold:
– For meg var gaming et sted jeg kunne rømme til når den virkelige verdenen ble for vanskelig, sier Sotberg.

Oppfølgeren til Edelmot planlegges utgitt våren 2024.

«Edelmot»-serien • Tegneserietrilogi om bestevennene Victor og Odin, skapt av Victor Sotberg og Odin Helgheim.

Om Victor Sotberg:
Victor Sotberg (f. 1991) kommer fra Steinkjer, men bor nå i Oslo. Victor Sotberg (f. 1991) kommer fra Steinkjer, men bor nå i Oslo. Han er en kjent profil, produsent av – og innholdsleverandør til Bleep på Tv2, har vært med i «Alle mot 1», «Maskorama», «Skal vi danse» og «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», for å nevne noe. Han har også sunget BlimE!-låta, vunnet Dialektprisen og blitt kåret til Årets trønder. Victor skriver manuset til Edelmot.

Om Odin Helgheim:
Serieskaper Odin Helgheim (f. 1996) bodde som liten et par år i USA, og fattet der en brennende interesse for tegneserier. Allerede debutboken hans, «Ragnarok – Fenrisulven», fikk ARKs barnebokpris i 2020. Siden har det kommet ut to bøker til i denne svært populære barnebokserien. Odin er opprinnelig fra Sandefjord, men holder nå til i Oslo og er serieskaper på heltid.

Sjekk ut disse tegneseriene fra Egmont!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564