Duncebøkene

Dunce-bøkene er solgt til Frankrike!

15.04.2020

Tegneserien Dunce - av Jens K. Styve er solgt til Frankrike! Ikke bare boken hans fra i fjor, men også den kommende høstboken er solgt - usett!

Det er 404 Comics som skal utgi Dunce i Frankrike - fra og med til neste år. Og dette er et underforlag av det store Edi8.

– Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier serieskaperen bak Dunce, jens K. Styve. Han ble interessert i tegneserier gjennom å lese franske album, og har i hele sitt liv drømt om å bli utgitt i den store Europeiske tegneserienasjonen. 

– For en norsk humorserie er dette veldig uvanlig, men desto mer gledelig, sier redaktør i Egmont Tonje Tornes.

– Dunce-serien har en internasjonal dimensjon over seg, og er tegnet helt superb, så jeg tror virkelig denne kan lykkes på det franske markedet. Selv om den handler om en alenepappas liv helt nord i Norge, eller kanskje nettopp fordi den handler om en alenepappas liv helt nord i Norge.

Om livet langt mot nord
Jens K. Styve har bodd 20 år i Tromsø, men kommer opprinnelig fra Hjelmås i Nordhordland. Han fikk sin første tegneserie på trykk i Kraftig Kost i 1989. Seriene hans har seinere vært trykt i egne hefter og bøker, i fanziner og tegneserieblader. I 2016 Vant Styve Dagbladets tegneseriepris for Dunce, og året etter vant han Pondus-prisen. 

Dunce-serien går fast i Klassekampen og et titalls andre aviser. Boken Dunce - Lut og kaldt vatn kom ut i 2019, og ble av Empirix kåret som en av årets beste utgivelser.

– Sist jeg besøkte den franske tegneseriemessen i Angouleme sa jeg til meg selv at jeg ikke ville dra dit igjen før jeg selv var utgitt på fransk, sier Styve.

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374
Redaktør Løkling

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564
Dunce2

Dunce - Lut og kaldt vatn

Bestill boka her!
Intetnytt

Intet nytt fra hjemmefronten

Få denne signert!
Radio Gaga

Radio Gaga - Over til DAB

Hysterisk morsom!