Krisetilstand

Donald besøker Krisetilstand: Les Kristiansand!

28.06.2022

Denne uka andkommer Donald Duck for første gang i historien Kristiansand (også kalt Krisetilstand) i en ny Donald-historie!

Donaldtegner Arild Midthun har laget en undersjøisk dyrefortelling fra det blide Fjørlandet og det sagnomsuste Doggerland. Endene legger turen til dyreparken og tar et duck ned i det dype havet utenfor Fjørlandskysten. Dessuten byr bladet på et spesialtegnet kart over Krisetilstand med dertil duckifiserte lokale kjendiser og stedsnavn. Se opp for apen Umulius, fotballkommentator Gjesper Mattgrisen, skuespiller Banne Formue, Fjonmunn Stivsvansen, Fjør Arena og Fjørlandssenteret! 

–  Det er spesielt fint for meg å ta med våre nebbete venner til «det smørblide Fjørlandet», siden jeg har tre nevøer i Kristiansand. Og selv om Donalds nevøer har helt rett når de sier at «det er bedre å bry seg om de ville dyrene som lever nå, enn å gjenskape mammuter og ullhårete neshorn», var det veldig gøy å vise og forklare våre Donald-lesere hvordan steinalderens Doggerland kan ha sett ut, sier Donald-tegner Arild Midthun.

–  Norsk sommer har mye å by på, også for ender, så det var på høy tid at Donald Duck og nevøene tok turen til Fjørlandet! Jeg er godt fornøyd med at vi både klarer å lage en fleibete og spennende historie fra Krisetilstand, og at vi samtidig får inn læring. Her kan små og store både lære litt om Fjørlandet OG om Doggerland, det forsvunne landet på bunnen av Nordsjøen, sier Donald-redaktør Marius Molaug.  

Sjekk ut disse flotte Donald-bøkene!

På vikingtokt

Norsk Donald - Vikingtokt

Les om Donald og vikingene
Norsk Donald

Norsk Donald - Reiser til og fra Norge

Les om Donalds besøk i Norge
Donald

Norsk Donald - Født med ski på beina

Donald er nesten født med ski på beina
Donald

Norsk Donald - På godt norsk

Donald og det norske språket
Norsk Donald

Norsk Donald - Norske avisender

Donald i norske aviser
I kjempers fotspor

Norsk Donald - I kjempers fotspor

En norsk hyllest til mesterne

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Molaug

Marius Molaug

Tegneserieredaktør

Email:
Phone:
+4792231106
Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374