Blekkulf er endelig tilbake!

Blekkulf
BLEKKULF – Norges mest kjente miljødetektiv kommer endelig med ny bok. Den handler om plast i havet, og heter «Hval i trøbbel!»

Denne boken gis ut i samarbeid med WWF og TV-aksjonen 2020! Dermed vil hver Blekkulf-bok som selges gi fem kr til TV-aksjonens viktige jobb med å rydde plast fra havet.

En ny generasjon trenger Blekkulf!

– Den første Blekkulfgenerasjonen er blitt voksne. De vil at barna sine skal bli kjent med natur og miljøvern gjennom Blekkulf, på samme måte som de selv fikk sitt miljøengasjement, sier Blekkulfs skaper, Bente Roestad.

Hun har merket mye etterspørsel etter Blekkulfbøker, sanger og magasiner og kommer derfor også med et aktivitetshefte senere i høst, som hun håper både kan underholde og skape miljøengasjement. Særlig for TV-aksjonen.

– Da jeg var liten, var jeg medlem av Blekkulfklubben. Alt det Blekkulf lærte meg som liten, har jeg tatt med meg videre som voksen, skriver generalsekretær i WWF, Karoline Andaur i forordet til boka.

Blekkulf og vennene hans trår til!

I boka «Hval i trøbbel!» som er i handelen nå, redder gjengen en hval som har slukt for mye plast. Men det er mye jobb, for en hval er stor. Og hvordan skal de få bort alt det som ligger nede i magen hans? Blekkulf gjør et annerledes mageplask, men ikke uten risiko ...

Kjøp boken her! Les mer om årets tv-aksjon her!

Om  Årets TV-aksjon:
Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. Vi skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030. 

Om WWF!
WWF Verdens naturfond er en av verdens største miljøorganisasjoner, og jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. 

Sjekk også ut disse bøkene: